کوره خلاء چیست؟
آشنایی با کوره خلاء و کوره های مورد استفاده در صنعت را میتوانید در این صفحه ملاحظه فرماید: کوره های خلا (Vacuum Furnace)در طرح ها و اندازه های مختلف در دسترس هستند و بر اساس سفارش مشتری و استانداردهای خاص ساخته می شوند. آن ها برای فراوری و برآوردن نیازهای مخاص در زمینه های متالورژی، زیست فناوری، برق و الکترونیک و … استفاده می شوند.
کاربرد کوره خلا
از نظر تاریخی کاربردهای حرارتی در خلا به یکی از چهار حوزه زیر تقسیم می شود:
- -هیچ تکنولوژی بهتر از عملیات حرارتی در خلا نمی باشد.
- -عملکرد بهتر خلا از دیدگاه متالورژیکی
- -عملکرد بهتر در خلا از نقطه نظر اقتصادی
- -عملکرد بهتر در خلا از دیدگاه بهبود سطحی
امروزه نیازهای صنعتی باعث شده است تا صنعتگران از عملیات حرارتی ویژه برای افزایش تولید و انعطاف پذیری استفاده می کنند. محفظه خلا لازم نیست استوانه ای باشد. معمولا برای افزایش استحکام، تعویض سالانه آسترهای داخلی و خارجی و فرآهم کردن مسیر گردش آب محفظه به صورت گرد ساخته می شوند. البته در برخی موارد، محفظه خلا مربع است و جداره خارجی استوانه ای است و گاهی برعکس.
آشنایی با کوره خلاء
کوره های عملیات حرارتی در خلا یکی از فناوری هایی است که بخش وسیعی از نیازهای صنعتی را برآورد می کنند.
برای انجام بهتر فرایندهای عملیات حرارتی در خلا لازم است تا اقدامات زیر انجام شود:
-کنترل فرایند (یعنی دقت)
-قابلیت گزارش دقیق از مراحل فرایند
-اطمینان پذیری بالا
-امکان استفاده برای مواد جدید، فرایندهای جدید و دستورالعمل های جدید
-پیوستگی تولید
-کاهش آسیب های محیطی
همه این عوامل باعث مزایای اقتصادی شده است، از این رو، فراوری در خلا توان تولید را افزایش می دهد، کمترین اعوجاج و کاهش زمان های هر چرخه را به دنبال خواهد داشت.
مهمترین بخش های کوره خلا شامل سیستم های زیر است:
-محفظه خلا
-منطقه داغ
-سیستم پمپ
-سیستم خنک کننده
-سیستم کنترل دما و فشار
-سیستم جابجایی
کوره های خلاء
کوره خلاء میتواند موادی نظیر فلزات را تا درجه حرارت بسیار بالا گرم کرده و میتواند عملیات حرارتی را در دمای بالا و آلودگی پایین انجام دهد. در کوره خلاء محصول موجود در کوره، توسط خلاء احاطه میشود. عدم وجود هوا یا گازهای دیگر، مانع از انتقال گرما به محصول از طریق همرفت میشود و منبع آلودگی را از بین میبرد.
مزایای کورههای خلاء
- دما را میتواند در یک منطقه کوچک کنترل کند.
- کاهش آلودگی به دلیل عدم حضور گازهایی نظیر کربن، اکسیژن و سایر گازها.
- محصولات به سرعت خنک میشوند.
- فرایند حرارت دهی توسط کامپیوتر میتواند کنترل شود.
گرم کردن فلزات تا دماهای بالا به طور معمول باعث اکسیداسیون سریع میشود که فرآیند نامطلوبی میباشد. کوره خلاء، اکسیژن را از بین میبرد و از بروز این امر جلوگیری میکند.
از گازهای بی اثر مانند آرگون، معمولاً برای خنک کردن سریع فلز حرارت دیده در کوره و بازگشت به سطح اولیه استفاده میشود. این گاز بی اثر میتواند تا دو برابر جو یا بیشتر تحت فشار قرار گیرد. سپس در ناحیه گرم، به گردش در میآید، تا قبل از عبور از مبدل حرارتی، گرما را از بین میبرد. این روند تا رسیدن به دمای مطلوب ادامه مییابد.
ساختار کوره خلاء:
ساختار یک کوره وکیوم شامل:
- بدنه دستگاه
- واحد خلاء
- سیستم هیدرولیک
- سیستم کنترل
- سیستم خنک کننده
و سایر قسمتها میباشد.
برای کوره خلاء گازسوز که قرار است از گازهایی نظیر نیتروژن و … برای سیستم خنک سازی استفاده کنند، باید مخزن ذخیره سازی گاز نیتروژن تأمین شود. برای جلوگیری از کاهش فشار کافی آب، باید مخزن آب با ارتفاع زیاد تهیه شود تا در اثر خاموش شدن پمپ آب، از سوختن و یا قطع شدن الکترودها جلوگیری شود.
بدنه و درب کوره خلاء، توسط صفحه استیل با مقاومت بالا جوش داده شده و فشرده شده است. درب کوره خلاء توسط چرخ دنده باز و بسته میشود و بسیار انعطاف پذیر و مناسب است. محفظه گرمایش یک ساختار دایره ای است.
لوله گرمایشی گرافیتی و نازل گاز خنک کننده به طور یکنواخت در اطراف محفظه گرمایش 360 درجه توزیع میشود. گرافیت پوشش مناسب و انعطاف پذیری میباشد که به عنوان ماده عایق استفاده میشود. ساختار آن سبک و ثابت است.
انواع کوره خلا
با توجه به فرم گرمایش، کوره خلاء را میتوان به دو نوع تقسیم کرد:
1- نوع گرمایش خارجی.
2- نوع گرمایش داخلی.
گرمایش داخلی، نوع اصلی کوره خلاء میباشد که توسط تولید کنندگان، تولید میشود. با توجه به ساختار متفاوت، میتوان آن را به کورههایی با یک چمبر، دو چمبر، سه چمبر و کوره خلاء مداوم تقسیم کرد.
مواد گرمایش مورد استفاده در کوره خلاء:
المنتهای گرمایشی در کورههای خلاء به دو دسته فلزات و غیر فلزات تقسیم میشوند:
الف) المنتهای گرمایشی فلزی معمولاً به دو دسته تقسیم میشوند: فلزات نظیر مولیبدن، پلاتین، تنگستن، تانتالوم و … . همچنین فلزات عمومی مانند آلیاژ مقاوم در برابر حرارت (نیکل – کروم) ، (آهن – کروم)، (آلیاژ آلومینیوم) ، (آلیاژ مولیبدن-تنگستن).
ب ) المنتهای گرمایشی غیر فلزی شامل دو نوع گرافیت و ترکیبی میباشد. این ترکیبات عبارتند از: کاربید سیلیکون ، سیلیسید مولیبدن ، اکسید مولیبدن و غیره.
کاربید سیلیکون در دمای بالا تجزیه میشود، در حالی که اکسید مولیبدن در 1300 درجه نرم میشوند. فقط گرافیت دارای ویژگیهای مناسب نظیر مقاومت در برابر درجه حرارت بالا، مقاومت خوب در برابر خاموش شدن و گرما، انعطاف پذیری خوب، مقاومت در برابر شوک حرارتی و غیره است. بنابراین برای ساخت المنتهای گرمایشی مناسب است.
برای مشاهده قیمت انواع کورههای موجود در هلدینگ KTG ، فقط کافیست بروی صفحه لیست قیمت کوره کلیک کنید.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات کوره های مافلی و تیوبی به صفحه کوره الکتریکی و کوره تیوبی مراجعه کنید.
لطفا جهت اخذ مشاوره و خرید با کارشناسان شرکت کیمیا طب گستر تماس حاصل بفرمایید.
این پست دارای 5 نظر است
عالی بود
ممنون
ممنون از بذل توجه شما
کوره های خلاء معمولا برای خنک کردن سریع فلز حرارت دیده در کوره از گازهای بی اثر مانند آرگون استفاده میشود؟
بله یکی از کاربرد های کوره خلاء می باشد.