جستجو کردن
Close this search box.
خانه » لوازم و مواد آزمایشگاهی » الک آزمایشگاهی
دسته بندی محصولات
تجهیزات آزمایشگاه صنایع

الک آزمایشگاهی

notice

برای مشاهده قیمت روی محصولات زیر کلیک کنید

لیست قیمت الک ازمایشگاهی

لیست قیمت الک آزمایشگاهی :

الک آزمایشگاهی وسیله ای است برای دانه بندی یا تفکیک کردن مواد پودر شده ای مثل شن و ماسه و…. که یکی از مقرون به صرفه ترین روش های دانه بندی مواد به حساب می آید. توری کف آن با کیفیت از جنس استیل ضد زنگ میباشد. قطر حفره های توری الک های آزمایشگاهی با توجه به قوانین اداره استاندارد به دو بخش : مش(mesh) و سوراخ یا دهانه (aperture) تقسیم میشوند. بدنه ی الک آزمایشگاهی دارای ورق استیل ضد زنگ یا پلاستیک با کیفیت است که در دور آن تعبیه شده که آن را فریم الک مینامند.

توجه داشته باشید جنس و کیفیت فریم عمر طولانی آن را تضمین میکند. طبق قوانین اداره استاندارد حفره های توری الک ها از 75 میکرون الی 600 میکرون حتی در صورت نیاز به سایز هایی با ابعاد میلی متری هم ساخته میشوند که این سایز های میکرون برحسب شماره مش الک درست میشود. برای مثال شماره مش 200  از حفره توری با سایز 75 میکرون و شماره مش 100 با سایز 150 میکرون و الی آخر تهیه میشوند.

الک آزمایشگاهی

انواع الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی از نظر جنس فریم به دوسته کلی تقسیم میشود:

  •  فریم استیل ضد زنگ
  •  فریم پلاستیکی

الک های فریم استیل از نظر قطر بر اساس استاندارد های تعریف شده به سه دسته تقسیم میشوند:

  • فریم 8  اینچ
  • فریم 12  اینچ
  • فریم 18  اینچ

نکاتی که خرید الک آزمایشگاهی باید توجه کرد:

توجه داشته باشید برای تهیه یک الک آزمایشگاهی خوب باید به نکات زیر کامل دقت کنید: در هنگام خرید تعداد دهانه یا سوراخ  آن را مورد بررسی قرار دهید چرا که تعداد دهانه یا سوراخ آن باید بیشتر از 5 عدد باشد. که معمولا الک های فریم 8 با سایز 1 به بالا تعداد سوراخ کمتر از 5 تا دارند که برای رفع این مشکل باید از الک های استاندارد با فریم 12 یا 18 استفاده کنید.

در هنگام استفاده از الک فریم 8 اینچ، باید توجه داشته باشید که وزن مانده روی الک از 300 گرم بیشتر نباشد. یا میتوانید بجای آن از الک اندازه گیری یا دانه بندی با فریم قویتری استفاده کنید. در هنگام خرید باید به درست جوش خوردن تار های توری به هم و حتی به خود بدنه آن آگاه باشید. الک و انواع مختلف آن را در مقاله ذیل مورد بررسی قرار می دهیم:

الک آزمایشگاهی لرزشی (رفت و برگشتی)

الك های لرزشي مثل الك های ارتعاشي دارای صفحات مستطیل شكل شیبداری هستند كه  مواد روی آن در جهت شیب حركت ميكنند. حركت الك در يك خط مستقیم به صورت رفت و برگشتي است.  گرچه گاهي به اين الك ها، الك های مرتعش نیز ميگويند، اما برخلاف الك های مرتعش مواد را نمي غلتاند، مگر الك هايي كه دارای سطوح پله پله ای با سوراخ های متفاوت برای جداكردن اندازه مختلف مواد در طول الك هستند.  الك های لرزشي به طور وسیع به صورت تركیبي از الك و انتقال دهنده برای بسیاری از انواع مواد فله ای مورد استفاده قرار ميگیرند.

الک آزمایشگاهی چرخان یا جداکننده های استوانه ای

الك های چرخان به صورت استوانهای هستند كه حول محور طولي خود ميچرخد. ديواره استوانه از صفحه فلزی مشبك يا شبكه های سیمي متصل به يك شاسي ساخته شده است كه مواد هنگام چرخیدن الك از سوراخهای آن عبور ميكنند. محور استوانه در امتداد خودش شیبدار است و تغذيه از يك طرف و تخلیه نیز از طرف ديگر صورت ميپذيرد. عمل جداسازی ذرات توسط شبكه های كوچكتر الك كه در قسمت تغذيه است صورت ميگیرد  و هر چه به طرف ديگر حركت مي كنند سوراخ ها بازتر ميشوند.

اين نوع جداسازها دارای جثه كوچك و شكل ساده ميباشند و مسئله ارتعاش در آنها وجود ندارد،  اما ظرفیت درجه بندی های استوانه ای كمتر از نوع ارتعاشي با اندازه يكسان است. اگر چه اين نوع وسیله به صورت دقیق جداسازی را انجام ميدهد، اما هنگام استفاده از مواد تر و شكننده به خوبي كار نميكنند،  همچنین مواقعي كه درجه بندی مواد هدف نهايي است، استفاده از آن باعث سايش خود به خود در مواد ميشود.

سرعت چرخش الك در حدی است كه مواد از كف الك مسافتي به اندازه شعاع استوانهای را طي كنند و  سپس شروع به غلتیدن نمايند.  شیب درجه بندهای استوانه ای برای مواد دانه ای خشك حداكثر تا حدود 221 میلیمتر به ازای هر متر طول الك در نظر گرفته مي شود.  ظرفیت و راندمان اين الك ها با تغییر سرعت و شیب آن تغییر ميكند.  سطح مؤثر الك (نه سطح كل استوانه) با ضرب كردن طول استوانه در 0/33 قطر محاسبه مي شود. از تولید کننده گان موفق در این زمینه کمپانی RETSCH آلمان میباشد.

سرند (گریزلی):

سرند یا الک يك وسیله ساده شامل شبكه های ساخته شده از میله های فلزی است كه  معمولاً شیبدار ساخته مي شود و مواد از میان آن عبور داده مي شود.

مسیر جريان مواد موازی محور میله ها است. میله ها معمولاً به صورتي شكل داده مي شوند كه قسمت بالا عريض تر از پائین آنهاست. اين وسیله اغلب يك تسمه فلزی بدون انتهاست به گونه ای كه مواد درشت تر در انتها (روی) آن باقي ميماند در حالیكه مواد ريزتر از درون سوراخ های آن عبور مي كنند.  در چنین حالتي طول میله ها عمود بر جهت جريان مواد است. سرند برای جداسازی مواد درشت و بزرگ مورد استفاده قرار ميگیرد.

تولید الک آزمایشگاهی

فریم از جنس استيل در عمليات کشش به شکل ديواره بالايي الک آزمایشگاهی تبديل مي شود. همچنين روش توليد فريم پايين الک آزمایشگاهی نيز به همين شکل مي باشد. توري الک طي عمليات پرسکاري در بين اين دو فريم گذاشته و فريم بالايي و فريم پايين بصورت پرسي در هم فرو مي روند. براي محکم تر شدن توري در بين فريم ها عمليات جوشکاري دقيقي بر روي آنها انجام مي شود. در مرحله آخر پلاک مشخص شده (‌بعد از حک کاري شماره الک) بر روي الک پرچ مي شود. الکها بعد از بسته بندي در کارتن به مشتري ارائه مي گردد.

جهت مشاهده قیمت الک 8 اینچ آزمایشگاهی و تنوع آنها را در اندازه قطر 20 سانتیمتر (فریم 8 اینچ) روی کلمه نارنجی رنگ کلیک فرمایید.

هدف از آزمايش دانه بندی و استفاده الک آزمايشگاهی

توزيع بزرگي دانه‌ها معمولاً از اهميت ويژه‌اي برخوردار است . آزمايش الک را مي‌توان بر روي تمام مواد آلي و غير آلي دانه‌اي شامل ماسه، تکه سنگ‌هاي خُرد شده، رس، گرانيت، فلدسپار، زغال سنگ، بسياري مواد گرده‌اي و حتي دانه‌هاي غلات نيز استفاده کرد. براي اين آزمايش از الک‌هاي ويژه‌اي که شبکه کف آن‌ها از سيم فولادي است استفاده مي‌شود، سوراخ‌هاي کف اين الک‌ها همگي داراي اندازه دقيق و مشخص‌اند.

بايد مجموعه الک‌ها را بر روي هم قرار داد، الک‌هاي با سوراخ بزرگتر در بالا و الک‌هاي ريزتر در پايين قرار مي‌گيرند. پس از آن نمونه خشک را که تمام کلوخه‌هاي آن شکسته شده ابتدا وزن مي‌کنند و بعد آن را بر روي الک بالايي مي‌ريزند و مجموعه الک‌ها را براي مدت معلومي (استاندارد) تکان مي‌دهند تا دانه‌هاي نمونه از آن عبور کند واضح است که دانه‌هاي با اندازه کوچکتر از سوراخ‌هاي الک عبور مي‌کنند و دانه‌هاي بزرگتر بر روي سيم‌هاي فولادي باقي مي‌مانند.

اين روش براي دانه‌هاي درشت‌تر منطقي است ولي براي دانه‌هاي بسيار ريز مناسب نيست، زيرا دانه‌هاي بسيار ريز  به يکديگر مي‌چسبند و در نتيجه روش الک ديگر جواب‌هاي مناسبي نخواهد داد. اگر ميزان دانه‌هاي ريز  زياد باشد ممکن است مجبور شويم اول از روي نمونه و دانه‌هاي خشن آن آب عبور دهيم و پس از شسته شدن ذرات بزرگتر و از بين رفتن کلوخه‌ها، شروع به الک کردن کنيم. در این صورت استفاده از شیکر الک تر توصیه می گردد.

جهت مشاهده قیمت الک 12 اینچ آزمایشگاهی با تنوع آنها در اندازه قطر 30 سانتیمتر (فریم12 اینچ) روی کلمه آبی رنگ کلیک فرمایید.

نگهداري و محافظت از الک آزمايشگاهي: 

الک آزمايشگاهي با توجه به فريم شان تحمل وزني بخصوصي دارند که در صورت عدم رعايت اين مسئله از عمر آن کاسته ميشود. بعد از استفاده از الک ها بهتر است آن را با فشار باد تميز کنيم. در صورت عدم دسترسي به کمپرسور هوا با فرچه هاي مخصوص تميز کردن الک،نیز میتوانید ان را تميز کنيد. جهت مشاهده  مشخصات نمونه انگلیسی الک و انواع مختلف آن به وبسایت Endecotts مراجعه فرمایید.

لطفا جهت اخذ مشاوره و خرید لوازم آزمایشگاهی با کارشناسان شرکت کیمیا طب گستر تماس حاصل بفرمایید.