جستجو کردن
Close this search box.
خانه » دستگاه آزمایشگاهی » دستگاه الایزا
دسته بندی محصولات
تجهیزات آزمایشگاه صنایع

دستگاه الایزا

notice

برای مشاهده قیمت روی محصولات زیر کلیک کنید

لیست قیمت دستگاه الایزا هلدینگ ktg

لیست قیمت انواع الایزا ریدر و الایزا واشر

الایزا ریدر و الایزا واشر یکی از پرکاربرد ترین تست های ایمونولوژی و سرولوژی است که برای تائید حضور آنتی بادی ها و آنتی ژن ها استفاده می شود. تست الایزا به منظور ردیابی آنتی ژن و یا آنتی بادی به کار می رود به طوری که یکی از دو ماده در بستر جامد ثابت و ردیابی می شود. قیمت دستگاه الایزا ریدر و دستگاه الایزا واشر از کمپانی های مختلف, همراه با شرح مشخصات آنها را در این صفحه ملاحظه می فرمایید.

تجهیزات تست الایزا:

از تجهیزات مورد نیاز برای انجام تست الایزا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دستگاه الایزا ریدر: برای قرائت جذب نوری توسط نمونه‌ها.

الایزا واشر (شست و شو دهنده چاهک ها): شست و شوی نمونه‌ها در مواقعی که تعداد نمونه‌ها کم باشد، می‌تواند به صورت دستی انجام شود. اما در آزمایشگاه‌هایی که تعداد نمونه‌ها زیاد باشد، بهتر است برای جلوگیری ازهدر رفتن زمان و کاهش میزان آلودگی، از الایزا واشر استفاده کنید.

میکروپیپت به عنوان توزیع کننده : به منظور توزیع نمونه‌ها، محلول‌های شست و شو در دستگاه بهتر است ازمیکروپیپت‌های چند کاناله (8 یا 12 کاناله) استفاده شود.

انکوباتور: دستگاه‌ های انکوباتور به منظور فراهم آوردن شرایط بهینه برای انجام واکنش‌ها درچاهک‌ها و انکوبه کردن میکروپلیت‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

الایزا ریدر و الایزا واشر چیست؟

الایزا چیست؟ ( Enzyme-linked immunosorbent assay )

یکی از رایج ترین روش‌های ارزیابی ایمنی نشاندار است. در این روش ، حضور آنتی بادی یا آنتی ژن در نمونه به طور مستقیم و یا به وسیله ی آنتی بادی نشاندار ثانویه روی سطح جامد تعیین می شود. آنتی بادی‌های نشاندار شده با آنزیم قادر به تشخیص آنتی ژن ثابت در یک سطح جامد، مانند صفحات پلی استرین 96 یا 384 خانه است. و بسترای آنزیم به بستر اضافه می‌شود و با توجه به مقدار آنتی ژن موجود در نمونه، تغییر رنگ یا سیگنال نوری ایجاد می‌شود. این یک روش ساده و سریع برای تشخیص آنتی بادی‌ها یا آنتی ژن‌های متصل به یک سطح جامد است. ELISA به عنوان یکی از حساس ترین روش‌های ایمنی، در تحقیقات آزمایشگاهی، تشخیص بیومارکرهای بیماری و کنترل کیفیت در صنایع مختلف، ارزش تجاری را ارائه می‌دهد.

الایزا  (ELISA) مخفف عبارت Enzyme-Linked Immunosorbent Assay یک روش آزمایشگاهی بیوشیمیایی ساده با حساسیت بسیار بالا است که امکان آنالیز تعداد زیادی نمونه را به صورت همزمان فراهم می کند. این روش در ایمونولوژی (ایمنی شناسی) برای تشخیص وجود یک آنتی بادی یا آنتی ژن در نمونه مورد آزمایش استفاده می شود که عموما به عنوان ابزاری تشخیصی در پزشکی و پاتولوژی و همچنین تست کنترل کیفیت در بسیاری از صنایع کاربرد دارد.

الایزا بر پایه اندازه گیری کمپلکس رنگی آنتی‌ژن و آنتی‌بادی استوار است. به این ترتیب که نمونه مورد آزمایش با مقدار نامشخصی آنتی ژن روی فاز جامد (معمولا پلیت پلی استیرن) ریخته می شود، سپس آنتی بادی بازیابی اضافه می‌شود تا با آنتی ژن واکنش داده و ترکیبی ایجاد کند. آنتی بادی بازیابی با آنزیم پیوندی کووالانسی برقرار می کند. بین هر مرحله پلیت با محلول پاک کننده ملایمی شسته می شود تا هر پروتئین یا آنتی بادی باقیمانده شسته شود. پیش از آخرین مرحله شستشو، پلیت با اضافه کردن زیر لایه آنزیمی کشت داده می شود و ماده رنگی تولید می‌شود. طول موج رنگ به دست آمده توسط یک دستگاه اسپکتروفتومتر قرائت شده و ثبت می‌شود که این طول موج معرف حضور یک آنتی‌بادی یا آنتی‌ژن و نیز غلظت آن است.

در الایزا های قدیمی تر زیرلایه رنگ‌زا به کار گرفته می‌شد در حالیکه در تست های جدیدتر زیرلایه های فلوروژنیک با حساسیت بسیار بالاتر مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه الایزا یکی از قدرتمند ترین روش های آزمایشگاهی برای پی بردن به اختلالات سیستم ایمنی است، این تست به منظور پی بردن به آنتی‌ژن ناشی از ارگانی عفونی در بدن یا مواد غیر نرمالی که معرف برخی بیماری‌ها است انجام می شود. همچنین آنتی بادی‌هایی که در پاسخ به برخی عفونت‌ها یا بیماری‌ها به‌وجود آمده نیز توسط این تست قابل تشخیص هستند. تست الایزا  اولین آزمایش متداول در غربال‌زنی HIV است. در تست الایزا  سرم فرد 400 بار رقیق شده و به صفحه ای که حاوی آنتی‌ژن HIV است اضافه می‌شود. اگر آنتی بادی HIV در سرم وجود داشته باشد، به این  آنتی‌ژن های HIVمی چسبد. سپس به منظور از بین بردن دیگر اجزا سرم، پلیت شستشو داده می شود.

یک “آنتی بادی ثانویه” ساخته شده مخصوص (یک آنتی بادی چسبیده به آنتی بادی دیگری) به پلیت اعمال شده و شستشوی دیگری انجام می‌شود. این آنتی بادی ثانویه بهدستگاه الایزا
صورت شیمیایی به آنزیم از پیش تهیه شده می‌چسبد. این‌بار زیر لایه ای برای آنزیم اعمال شده و توسط آنزیم کاتالیز می‌شود که منجر به تغییر رنگ در فلورسانس می شود. نتایج الایزا  به صورت عددی گزارش می‌شود. بحث‌انگیزترین وجه این تست تعیین نقطه برش بین نتایج مثبت و منفی است. علاوه بر آزمایش HIV از ELISA برای آزمایش بیماری‌هایی چون هپاتیت، تب استخوان‌شکن، leptospirosis ، عفونت انگلی، تبخال، سرخجه و دیگر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی استفاده می‌شود.

پیش از پیدایش روش الایزا ، تنها گزینه برای انجام سنجش ایمنی، ایمنی سنجی رادیویی بود، که از آنتی ژن ها و آنتی بادی هایی که به صورت رادیواکتیو ممیز شده بودند استفاده می‌شد. در این روش در صورت وجود آنتی بادی یا آنتی‌ژنی خاص، رادیواکتیویته سیگنالی تولید می‌کرد.

کاربرد دستگاه الایزا

طیف گسترده‌ای از کیت‌های ELISA برای تشخیص صدها پروتئین و مولکول مختلف از جمله سایتوکاین‌ها، فاکتورهای رشد، نشانگرهای بیماری‌های عفونی، دیابت و تومورها، داروها و مولکول‌های کوچک در ایمونولوژی و سرولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین از تست الایزا در بخش هورمون شناسی استفاده می شود. بسته به نوع ترکیب، روش الایزا به 4 دسته تقسیم بندی می‌شود :

  •  روش الایزا مستقیم.
  • الایزا غیر مستقیم.
  • الایزا ساندویچی.
  • الایزا رقابتی.

دستگاه الایزا ریدر ،  میکروپلیت ریدر و یا خوانشگر میکروپلیت فتومتر یک دستگاه اسپکتوفتومتری اختصاصی است که وظیفه ی خوانش تست الایزا را به عهده دارد.

فروش الایزا ریدر , واشر

الایزا ریدر چیست؟

الایزا ریدر یک اسپکتروفتومتر اختصاصی است و برای خواندن نتایج آزمایشی الایزا طراحی شده است که دارای فیلترهایی بوده که گستره ی طول موج ها را محدود کرده و معمولا بین 400 تا 750 نانومتر عمل می کنند و برخی از الایزا ریدرها در گستره ی ماوراءبنفش عمل کرده و قرائت را در محدوده ی 340 تا 700 نانومتر انجام می دهد .

در این روش حضور آنتی بادی یا آنتی ژن را در نمونه به طور مستقیم ویا به وسیله ی آنتی بادی نشان دار ثانویه در روی سطح جامد تعیین می کند و در نهایت جذب محصول واکنش ایجاد شده با اسپکتروفتومتر خوانده می شود. یکی از مهمترین لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی است که به دلیل اهمیت بالایی که دارد باید حتما کیفیت مناسبی داشته باشد , تا بتواند نتیجه مطلوبی از استفاده از آن حاصل گردد.

الایزا واشر چیست؟

دستگاه الایزا ریدر واشر  و مشخصات فنی انواع الایزا ریدر های برندهای Hiperion  آلمان موجود در هلدینگ KTG را مشاهده می‌کنید. روش الایزا به منظور بررسی کمی فعالیت آنتی بادی و یا آنتی ژن‌های موجود در نمونه‌های خونی و یا سرمی می‌باشد. از دستگاه الایزا ریدر برای خوانش جذب طول موج و آنالیز کمی داده‌ها استفاده می‌شود. دستگاه‌های الایزا واشر، یک سیستم کنترل شده برای انجام مراحل شست و شو میکروپلیت‌ها در روش الایزا می‌باشد. اگر تعداد نمونه ها کم باشد می‌توان از روش شست و شو دستی نیز استفاده کرد. اما در مواردی که تعداد نمونه‌ها زیاد باشد، برای کاهش آلودگی و خطای انسانی، بهتر است از دستگاه الایزا واشر استفاده کنید.

هلدینگ KTG ارائه دهنده انواع دستگاه الایزا ریدر واشر آلمانی می‌باشد. لطفا جهت اخذ مشاوره و استعلام قیمت با کارشناسان شرکت کیمیا طب گستر تماس حاصل فرمایید. تضمین کیفیت، ایمنی در محیط کار، اطمینان از خدمات و ضمانت پس از فروش و قیمت مناسب سر لوحه و شعار ماست. تعمیر و کالیبراسیون کلیه دستگاه های آزمایشگاهی را از ما بخواهید. برای اطلاع از قیمت انواع  تجهیزات الایزا لطفا به صفحه لیست قیمت این محصول مراجعه بفرمایید. شرکت کیمیا طب گستر آماده ارائه انواع خدمات به شما مشتریان گرامی است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کاربرد الایزا ریدر و واشر

کاربرد دستگاه الایزا

این تکنیک کاربردی مستقیم در ایمنولوژی و سرولوژی دارد تایید حضور آنتی بادی ها و آنتی ژن های یک عامل عفونی و یا هورمونی اثبات وجود آنتی بادی های اختصاصی یک واکسن اتو آنتی بادی ها در نمونه تضمین کیفیت، ایمنی در محیط کار، اطمینان از خدمات و ضمانت پس از فروش و قیمت مناسب سر لوحه و شعار ماست. در جدول لیست قیمت الایزا ریدر و میکروپلیت و واشر، با کلیک روی هر مدل، می توانید مشخصات فنی دستگاه را ملاحظه کنید.

تئوری روش ایمنی سنجی رادیویی

تئوری روش ایمنی سنجی رادیویی اولین بار سال 1960 توسط Rosalyn Sussman Yalow و Solomon Berson مطرح شد. از آنجایی‌که رادیواکتیویته خطرات زیستی داشت، پیشنهاد امن تر و ایمن تری مبنی بر جایگزینی سیگنال های غیر رادیو اکتیو به جای سیگنال های رادیو اکتیو ارائه شد. وقتی یک آنزیم مشخص (مانند پر اکسیداز) با زیر لایه مناسب واکنش می دهد، منجر به تغییر رنگ آن می‌شود که می تواند به عنوان سیگنال استفاده شود. البته باید تناسب بین سیگنال و وجود آنتی‌بادی یا آنتی ژن تعیین می‌شد که این پروسه توسط Stratis Avrameas و G.B. Pierce انجام شد. در سال 1966 توسط Wide و Porath این روش تکمیل تر شد.

و در سال 1971 Peter Perlmann و Eva Engvall نهایتا به روش الایزا به شیوه امروزی دست پیدا کردند. الایزا امروزی مزایای زیادی نسبت به روش‌های ایمنی سنجی رادیویی دارند. از جمله عدم وجود خطر تشعشع، امکان اتوماسیون، امکان افزایش حساسیت روش، عمر طولانی کیت های آنزیمی، سرعت خوانش بالا و قیمت ارزان‌تر دستگاه‌ها و معرف ها. تست الایزا با روش‌های گوناگونی انجام می‌شود که به صورت کلی به دو دسته ELISA مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می‌شود.

روش الایزا مستقیم 

در روش مستقیم آنتی ژن یا آنتی‌بادی مورد نظر به طور مستقیم بر سطح فاز جامد پوشش داده می شود و سپس آنتی‌بادی یا آنتی ژن مکمل نشاندار شده آن به سیستم اضافه می‌شود. با آنالیز سیگنال تولید شده می‌توان پی به وجود آنتی ژن یا آنتی بادی مورد نظر در نمونه برد. این روش ارزش تشخیصی چندانی نداشته و بیشتر کاربرد تحقیقاتی دارد.

روش الایزا غیر مستقیم

در روش غیر مستقیم سرم رقیق شده به آنتی ژن های پوشش داده شده در فاز جامد اضافه می شود، سپس نمونه را به آن اضافه کرده و پس از گذشت زمان انکوباسیون و یک مرحله شستشو، آنتی هیومن گلوبولین نشاندار شده با آنزیم به چاهک اضافه می شود.

این روش برای تعیین آنتی بادی اختصاصی یا تیتراسیون آنتی بادی در سرم استفاده می‌شود. ‌ روش های الایزا ساندویچ و الایزا رقابتی یا مهاری از دیگر انواع متداول این تکنیک هستند. روش ساندویچ که متداول‌ترین روش الایزا  است، یک آنتی ژن در بین دو آنتی بادی اختصاصی قرار می گیرد. روش های رقابتی نیز بر پایه رقابت دو آنتی ژن یا دو آنتی بادی برای اتصال لیگاند با مقدار محدود استوار است. اگر اضافه کردن هردو آنالیت به سیستم همزمان انجام شود، روش را رقابتی می نامند ولی چنانچه ابتدا آنالیت اضافه شده و پس از یک دوره زمانی انکوباسیون آنالیت نشاندار اضافه گردد روش را مهاری می نامند.

الایزا ریدر و الایزا واشر
روشهای الایزا

اصول فرآیند الایزا

به طور کلی الایزا شامل مراحل زیر می شود:

  1. آنتی بادی و یا آنتی ژن‌های مورد نظر، در چاهک‌های موجود در میکروپلیت کوت (coat) می‌شوند.
  2.  نمونه‌ها در داخل میکروپلیت‌ها ریخته می‌شود و در انکوباتور، به منظور اتصال آنتی بادی‌های موجود در نمونه به آنتی ژن‌های کوت شده و یا اتصال آنتی ژن‌های موجود در نمونه به آنتی بادی‌های موجود در میکروپلیت در دمای مشخص  انکوبه می‌شوند.
  3.  بعد از انکوباسیون، نوبت به شست و شوی آنتی ژن و یا آنتی بادی‌های متصل نشده می‌رسد. این کار توسط محلول‌های بافری شست و شوی مناسب انجام می‌شود.
  4.  سپس یک آنتی بادی ثانویه به نام کونژوگه، که حاوی آنزیمی برای انجام واکنش‌های بعدی می‌باشد، به میکروپلیت‌ها اضافه می‌شود.
  5. در این مرحله میکروپلیت‌ها مجددا برای برقراری پیوند بین آنتی بادی کونژوگه و کمپلکس آنی بادی – آنتی ژن در داخل انکوباتور قرار می‌گیرند.
  6.  با به پایان رسیدن زمان انکوباسیون، برای حذف آنتی بادی‌های کونژوگه متصل نشده،مرحله شست و شو دوباره انجام می‌شود.
  7.  در این مرحله سوبسترای آنزیم متصل شده به آنتی بادی کونژوگه، به چاهک‌ها اضافه می‌شود و میکروپلیت‌ها در داخل انکوباتور قرار می‌گیرند. آنزیم شروع به تبدیل سوبسترا به محصول کرده و با این کار تغییر رنگ در چاهک‌ها ایجاد می‌شود.
  8. بعد از اتمام زمان انکوباسیون، به منظور توقف واکنش آنزیمی، یک معرف به نمونه‌ها اضافه می‌شود.
  9.  در این مرحله میکروپلیت‌ها به دستگاه الایزا ریدر به منظور خوانش جذب نوری، منتقل می‌شوند. سپس با استفاده از اعداد خوانده شده توسط دستگاه، نوبت به رسم نمودار و تجزیه و تحلیل آماری نمونه‌ها،

که مهمترین مرحله کار می‌باشد، می‌رسد. دقت نمایید که به منظور کنترل مراحل انجام شده، باید نمونه های استاندارد و کنترل نیز در چاهک ها داشته باشید.

مراحل انجام یک آزمون الایزا

مراحل انجام یک آزمون الایزا  که تقریبا در تمام انواع آن مشترک است عبارت است از:

1) پوشش دهی، که به معنی جذب یک آنتی‌ژن یا آنتی‌بادی با سطوح جامد است.
2) اضافه کردن نمونه‌های مورد آزمایش.
3) گذشت مدت زمان کافی برای انجام واکنش که به اصطلاح انکوباسیون واکنشگرها نامیده می شود.
4) انجام عمل شستشو توسط واشر ELISA ، به منظورجدا کردن واکنشگرهای متصل شده و واکنش داده از واکنشگرهای آزاد و متصل نشده ‌.
5) اضافه عوامل لینک شده با آنزیم.
6) مجددا طی مدت زمان انکوباسیون برای واکنشگرها ‌.
7)استفاده مجدد از واشر ELISA جهت انجام عمل شستشو ‌.
8) افزودن زیرلایه آنزیم جهت تشخیص واکنش دهنده‌ها.
9) طی زمان انکوباسیون.
10) اتمام واکنش آنزیمی توسط متوقف کننده‌ها و خوانش دانسیته نوری به دست آمده توسط خواننده .

مرحله ی اول :  شستشوی پلیت که ممکن است با استفاده از میکروپلیت واشر انجام شود.

مرحله ی دوم : استفاده از یک توزیع کننده مایع ( سمپلر )

مرحله ی سوم : پلیت در انکوباتور قرار داده می شود که دارای دمای کنترل شده بوده و واکنش ها در آن محل انجام می شود . بسته به نوع 1و 2و 3 ممکن است چندین بار تکرار شوند تا این که معرف های اضافه شده واکنش ها را کامل کند. سرانجام وقتی تمام مراحل انکوباسیون کامل شد پلیت به الایزا ریدر منتقل شده و سپس با قرائت جذب نوری نمونه ها نتیجه ی آنها مشخص می شوند .

الایزا ریدر و الایزا واشر
دستگاه الایزا ریدر

نگه داری از دستگاه الایزا ریدر

از دستگاه الایزا ریدر مانند ساید تجهیزات موجود در آزمایشگاه‌ها باید مراقبت نمود.

  • کالیبراسیون دستگاه مرتب چک شود.
  • بررسی کنید سیستم‌های نوری دستگاه تمیز هستند.
  • با روشن نمودن دستگاه، ابتدا با محلول بلانک، دستگاه را کالیبر نمایید.
  • در حفظ  نگه داری دستگاه کوشا باشید.

انجام روش الایزا از لحاظ بیوشیمیایی:

چاهک های پلیت با آنتی بادی و یا آنتی ژن پوشیده شده اند. نمونه هـا، کنترلهـا و استانداردهـا به چاهکها افزوده شـده و متناسب با ویژگیهای آزمایش در درجه حرارت بین دمای اتاق و C°37  برای مدت زمان مشخص انکوبه میشوند. در این مرحله آنتی بادی ها و آنتی ژن ها به یکدیگر اتصال پیدا میکنند و در این مرحله تعداد اتصال ها بسیار دارای اهمیت میباشد. بعد از انکوباسیون، اتصالات غیر اختصاصی و آنتی ژن ها و آنتی بادی های آزاد توسط سیستم شستشو از محیط خارج می شوند. سپس آنتی بادی دوم” که کونژوگه نام دارد اضافه می شود.

این آنتی بادی دارای با یک آنزیم نشانه گذاری شده است که با واکنش با یک سوبسترا درمراحل بعد سبب تغییر رنگ می شود. در ادامه، مرحله دوم انکوباسیون آغاز می شود که در آن کونژوگه به کمپلکس آنتی ژن – آنتی بادی در چاهک ها متصل می شود. بعد از انکوباسیون، چرخه جدید شستشو آغاز می شود تا کونژوگه آزاد از چاهک خارج شود. سوبسترا اضافه می شود. و با آنزیم نشانگذاری شده واکنش میدهد که این عمل سبب ایجاد رنگ آبی میگردد. زمانی که انکوباسیون کامل شد، یک معرف افزوده می شود تا واکنش بین آنزیم و سوبسترا متوقف شده و

تغییر بیشتری در رنگ به وجود نیاید. این معرف معمولا یک اسید رقیق است که سبب تغییر رنگ از آبی به زرد میگردد. در نهایت پلیت با خوانشگر که همان دستگاه الایزا ریدر می باشد خوانده می شود و نتایج به دست آمده نمایانگر حضور آنتی ژن یا آنتی بادی و مقدار آن در نمونه است.

دستگاه تست الایزا

تفاوت اسپکتروفتومتر های عمومی و اختصاصی در چیست؟

اسپکتوفتومتر های عمومی جذب نوری را در گستره وسیعی از طول موج می خواند در حالیکه در اسپکتوفتومتر های اختصاصی مانند الایزا ریدر دارای فیلتر ها یا گریتینگ های انکساری بوده که گسترش طول موج ها را محدود کرده است. میکروپلیت ریدر دستگاهی است که سیگنال‌های نوری تولید شده توسط نمونه‌هایی را که درون یک میکروپلیت قرار گرفته‌اند تشخیص می‌دهد. خواص نوری این نمونه‌ها نتیجه یک واکنش بیولوژیکی، شیمیایی، بیوشیمیایی یا فیزیکی است. طیف گسترده‌ای از سنجش ها را می‌توان با استفاده از دستگاه میکروپلیت ریدر انجام داد. این سنجش‌ها شامل :

  • ELISA
  • سنجش رشد سلول
  • اندازه گیری اسید نوکلئیک و پروتئین
  • اندازه گیری فعالیت آنزیم
  •  ایمونو اسی و غربالگری ترکیبات و اهداف دارویی می‌باشد.

الایزا ریدر مانند یک اسپکتروفوتومتر اختصاصی برای آنالیز نتایج تست الایزا مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدین گونه که با ایجاد طیف خاصی از امواج معمولا بین 400 تا 750 نانومتر، جذب را خوانش می‌کند.

نتیجه گیری

از سری تجهیزات تشخیص دهنده سطح ایمنی نمونه، دستگاه های الایزا ریدر و الایزا واشر هستند که می توانند میزان غلظت آنتی ژن و آنتی بادی را درون یک نمونه جامد مشخص کنند. به طور کل دستگاه ‌های الایزا به واسطه دقت عمل و حساسیت بالایی که در کار دارند جزء مطمئن ترین تجهیزات آزمایشگاهی و کنترل کیفی به شمار می روند. دستگاه الایزا ریدر متشکل از یک صفحه پلی استایرن ۹۶ چاهی (میکروپلیتی) است. بسته به هدف آزمایش این دستگاه ها به شکل خاصی عمل می کنند. اگر هدف، بررسی میزان آنتی بادی در نمونه باشد به کف هر چاهک آنتی ژن چسبانده می شود. در صورتی که هدف آزمایش شناسایی آنتی ژن در نمونه باشد، چیزی که به کف هر چاهک متصل می شود آنتی بادی است. تست الایزا به ۴ روش ساندویچی، رقابتی، مستقیم و غیر مستقیم انجام می ‌شود که در این میان روش ساندویچی رایج ترین نوع آن است.

سوالات متداول:

انواع الایزا ریدر بر اساس نوع تشخیص؟

الایزا ریدرها بر اساس فناوری تشخیص به دو گروه اصلی الایزا ریدر اختصاصی و الایزا ریدر چند حالته تقسیم می شوند. الایزا ریدر اختصاصی همانطور که از نامش پیداست برای اندازه گیری داده های اختصاصی از یک فناوری جذب ( فلورسانس / لومینسانس) کمک می گیرد. این دستگاه علاوه بر حساسیت بالا و عملکرد مطلوب از قیمت مناسب و ارزانی برخوردار است و تمامی آزمایشگاه ها می توانند حداقل یک نمونه از آن را تهیه کنند. اما الایزا ریدر چند حالته برای تشخیص دقیق از چند فناوری مختلف استفاده می کند. از آن جایی که تعداد حالات تشخیصی می توانند گوناگون باشند، گنجاندن آن ها در دستگاه می تواند کمی فرایند تجزیه و تحلیل را پیچیده تر از دستگاه های اختصاصی کند. این تجهیزات در مقایسه با الایز ریدر اختصاصی گران قیمت تر هستند.

دستگاه های الایزا واشر چه قابلیت هایی دارند؟

معمولاً پلیت های الایزا که در اثر تست های عفونی همچون HIV, HBS و… دچار آلودگی های شدید شده اند تنها توسط دستگاه های الایزا واشر قابل شستشو و ضدعفونی شدن هستند. این دستگاه ها کیفیت شستشوی پلیت الایزا را تا حد زیادی افزایش می دهند. همچنین سطح ایمنی برای محققان در محیط آزمایشگاه .بیشتر می شود.

قیمت دستگاه الایزا ریدر و الایزا واشر ؟

معمولاً قیمت این دستگاه ها با توجه به نوع دستگاه، کیفیت قطعات، میزان حساسیت و دقت در کار، استانداردها، برند سازنده و… تعیین می شود. از آن جایی که محصولات بر اساس فاکتورهای ذکر شده بسیار متنوع به بازار عرضه می شوند نمی توان برای آن ها  قیمت دقیقی اعلام کرد. آن چیزی که از اهمیت بالایی برخوردار است خرید دستگاه های الایزا از مجموعه های معتبر می باشد. این مجموعه ها محصولات را با ضمانت کیفیت ارائه کرده و قیمت های متعارفی برای هر کالا در نظر می گیرند.