دسته: کروماتوگرافی

برای مشاهده قیمت و اطلاعات بیشتر روی محصول مورد نظر کلیک کنید و پس از انتخاب مدل تماس بگیرید.
021-44276021-5

برای مشاهده قیمت و اطلاعات بیشتر درباره محصول مورد نظر، روی آن کلیک کنید. 

تجهیزات کروماتوگرافی

اساس کار دستگاه های کروماتوگرافی

کروماتوگرافی روشی است که در آزمایشگاه ها برای جداسازی اجزای مخلوط استفاده می شود. در این روش مخلوط های حاوی مایع یا گاز در لوله مخصوص کروماتوگرافی قرار می گیرند. شکل این لوله ها باعث می شود تا سرعت اجزای مخلوط در حین تخلیه متفاوت باشد. در نتیجه می توان با استفاده از تفاوت سرعت، هر جزء را به صورت مجزا جداسازی کرد.

دستگاه های کروماتوگرافی جزء ابزار های تخصصی آزمایشگاه محسوب می شوند. این دستگاه ها دارای تجهیزات متعددی هستند که برای هر یک می توان از مدل های مختلف داخلی و خارجی استفاده کرد.

با استفاده از کروماتوگرافی می توان مقادیر بسیار اندک نمونه را درون یک مخلوط شناسایی کرد. این خاصیت در صنایع مختلفی هم چون داروسازی و صنایع غذایی استفاده زیادی می شود. کاربرد بعدی کروماتوگرافی مربوط به آزمایشگاه های زیست شناسی است. جایی که می توان با استفاده از این روش مولکول ها و اجزای مختلف سلول را جداسازی کرد.

کروماتوگرافی

انواع روش های کروماتوگرافی

دسته بندی روش های کروماتوگرافی بر اساس نوع فاز متحرک و ساکن انجام می شود. در این روش ها فاز متحرک می تواند مایع یا گاز و فاز ساکن می تواند جامد یا مایع باشد.

کروماتوگرافی بر حسب فازهای مورد آزمایش به چهار دسته کلی مایع – جامد، گاز – جامد، مایع – مایع و گاز – مایع تقسیم می شود. این روش ها هر کدام خود دارای زیر شاخه هایی هستند که بر حسب آن از ابزار و دستگاه های متفاوتی استفاده می شود.

یکی از مهمترین روش های کروماتوگرافی روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) است که در جداسازی های مشکل از آن استفاده می کنند. این روش جداسازی را بر اساس دو فاز متحرک (حلال) و فاز ساکن (ستون) انجام می دهد.

کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)

دستگاه کروماتوگرافی HPLC از مخزن حلال، پمپ، سیستم تزریق، ستون های مخصوص و آشکارساز تشکیل شده است. ستون های HPLC به گونه ای طراحی شده اند که اجزای نمونه در حین عبور از آن بر هم کنش هایی را با فاز ساکن ایجاد می کنند. این بر هم کنش ها معمولا بر اساس قطبیت هر ماده انجام می شود.

در این روش کروماتوگرافی اجزای با قطبیت متفاوت در ارتفاع های جداگانه ای از ستون قرار می گیرند. این جداسازی باعث می شود تا هر جزء به صورت مجزا از ستون خارج شده و وارد قسمت آشکارساز شود.

کروماتوگرافی

انواع ستون های کروماتوگرافی HPLC

در ستون های کروماتوگرافی با عملکرد بالا فاز متحرک نمونه مورد آزمایش است. از این ستون ها به سه شکل در دستگاه کروماتوگرافی استفاده می شود.

حالت اول کروماتوگرافی مایع – جامد است که در آن ستون نقش فاز جامد را ایفا می کند. حالت بعدی کروماتوگرافی مایع – مایع است که در آن فاز ساکن به صورت مایع قرار دارد. در این ستون ها سطح با مایع مورد نظر پوشش داده شده تا عمل جداسازی از طریق آن انجام شود.

در روش کروماتوگرافی دیگر تبادل یونی باعث جداسازی اجزای نمونه در ستون می شود. در این حالت سطح ستون با نوعی رزین پوشش داده شده و در واقع این سطح رزین است که نقش فاز ساکن را ایفا می کند.

تجهیزات آزمایشگاهی هلدینگ KTG دارای یک سال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش هستند. لطفا جهت استعلام قیمت و اخذ مشاوره با کارشناسان ما  تماس فرمایید.