جستجو کردن
Close this search box.

بهترین روش اندازه گیری سختی آب

سختی سنج آب چیست؟

چگونه سختی آب را اندازه گیری کنیم؟

سختی آب یکی از پارامترهای مورد استفاده در تعیین کیفیت آب است. این مقدار توسط دستگاه های مخصوصی به نام دستگاه سختی سنج آب یا TDS تعیین می شود. دستگاه های سختی سنج آب در تمام صنایعی که با آب سروکار دارند مورد استفاده قرار می گیرند. سختی سنج آب قادرند تا با استفاده از سنسورهای حساس خود در مدت زمان بسیار کوتاهی سختی آب را اندازه گیری کنند. استفاده از دستگاه سختی سنج آب بسیار ارزان تر از شیوه های آزمایشگاهی بوده و نتایج آن هم از اطمینان بسیار بالایی برخوردار است.

برای خرید و استعلام قیمت سختی سنج آب یا tds متر روی لینک کلیک کنید

سختی آب چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟

سختی آب یا همان TDS به معنی میزان املاح موجود در آب است. در علم شیمی این پارامتر بر اساس اندازه گیری میزان منیزیم و کلسیم در آب سنجیده می شود. مشخصه اصلی آب با سختی بالا این است که در صورت استفاده از صابون، کف بسیار کمتری به نسبت آب معمولی تولید می شود.

آب سخت یا همان آب با املاح بالا می تواند مشکلاتی را در صنایع مختلف ایجاد کند بنابراین لازم است تا با استفاده از شیوه های خاص میزان سختی آن را کاهش دهیم. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که بسته به هر صنعت می توان از آنها استفاده کرد روش هایی مانند فیلتر آب، روش های شیمیایی، الکترولیز،‌ اختلاط و غیره.

 

سختی سنج آب

روش های اندازه گیری سختی آب 

برای مشخص کردن آب سخت در خانه می توانید از صابون مایع استفاده کنید. این کار از طریق مشاهده کف ناشی از اختلاط صابون و آب انجام می شود. برای تعیین حدودی درجه سختی آب می توانید از نوار تست سختی استفاده کنید. این شیوه بر اساس تغییر رنگ نوار در اثر تماس با آب انجام می شود. روش های دقیق اندازه گیری سختی آب استفاده از روش تیتراسیون آزمایشگاهی یا به کار بردن دستگاه های مخصوص سختی سنج آب است. با استفاده از دستگاه سختی سنج آب می توان میزان سختی آب را تا میزان بسیار دقیقی اندازه گیری کرد.

انواع سختی سنج آب

 

همه چیز درباره دستگاه سختی سنجی آب (TDS متر)

وقتی صحبت از میزان تی دی اس (TDS) آب می شود، منظور همان میزان سختی آب است که می تواند برای سلامت بدن بسیار مضر باشد. دستگاه هایی که برای سنجش و اندازه گیری سختی آب استفاده می شوند به دستگاه های سختی سنجی یا TDS شهرت دارند. TDS مخفف عبارت Total Dissolved solids است. دستگاه های تی دی اس یا سختی سنج را می توان مهم ترین عامل در تشخیص سطح استاندارد آب آشامیدنی به شمار آورد. این دستگاه ها انواع گوناگونی دارند. یکی از رایج ترین انواع دستگاه سختی سنج، دستگاه های قلمی هستند که به دلیل ابعاد و وزن کمی که دارند قابلیت حمل آسانی داشته و به راحتی درون جیب جای می گیرند.

این دستگاه ها برای سنجش سختی آب از یک واحد خاص به نام ppm (میلی گرم بر لیتر) استفاده می کنند. (ppm: part per million، به معنای بخش در میلیون) است. برخی افراد بر اساس میزان سختی آب، نتایج مختلفی می گیرند. برخی می گویند آبی که از میزان سختی کمی برخوردار باشد می تواند خاصیت اسیدی داشته باشد که این ادعا کاملا اشتباه و نادرست است. در واقع می توان گفت، PH یا اسیدی بودن آب هیچ گونه ارتباط خاصی با میزان سختی آب ندارد. اما در مقابل میزان TDS با هدایت الکتریکی آب ارتباط مستقیمی دارد. تی دی اس در واقع مجموعه ای از جامدات محلول در آب همچون فلزات، جامدات و مواد معدنی است. با توجه به این توضیحات می توان نتیجه گرفت به هر اندازه که میزان جامدات محلول در آب افزایش پیدا کند، هدایت الکتریکی یا رسانایی آب نیز افزایش خواهد یافت.

معرفی انواع سختی سنج آب

دستگاه سختی سنج قلمی:

سختی سنج آب قلمی یا جیبی از ابعاد بسیار کوچکی برخوردا است بطوریکه تمام قسمت های سنسور، نمایشگر و دکمه های تنظیم در یک محفظه کوچک قرار دارند. این دستگاه قابل حمل است و به وسیله آن می توان سختی آب در نقاط مختلف را با دقت قابل قبولی اندازه گیری کرد.

دستگاه سختی سنج پرتابل:

سختی سنج آب پرتابل مانند مدل قلمی قابل حمل است با این تفاوت که دستگاه پرتابل از امکانات بیستری برخوردار بوده و به واسطه سنسور حساس خود نتاجی با اطمینان بیشتر را ارائه می کند.

دستگاه سختی سنج آنلاین:

این نوع سختی سنج آب برای اندازه گیری مداوم سختی آب استفاده می شود. سنسورهای این دستگاه درون نمونه قرار داشته و اندازه گیری را در بازه های زمانی مشخص انجام می دهند.

دستگاه سختی سنج رومیزی:

سختی سنج آب رومیزی بیشتر در آزمایشگاه ها استفاده می شوند. این دستگاه دارای امکانات بسیار بیشتری نسبت به مدل های دیگر است و قابلیت اندازه گیری بسیار دقیق سختی آب را دارد.

کاریرد سختی سنج آب

روش کار با دستگاه اندازه گیری سختی آب

دستگاه های سختی سنج آب دیجیتال از سنسورهای حساس برای اندازه گیری استفاده می کنند. در هنگام کار با دستگاه باید این سنسورها را درون نمونه مورد نظر قرار داد. دستگاه بطور خودکار اندازه گیری را انجام داده و میزان سختی آب را بر حسب ppm نمایش خواهد داد. در صورت استفاده از سختی سنج آب قلمی باید دقت کرد تا سایر قسمت های دستگاه در معرض تماس با آب قرار نگیرند. همچنین این اندازه گیری باید در شرایط آب ساکن انجام شود بنابراین با قرار دادن نمونه درون ظرف آزمایش از تلاطم آن جلوگیری کنید.

یکی از پارامترهای مهم در هنگام اندازه گیری میزان سختی توجه به دمای آب است. دمای استاندارد برای اندازه گیری سختی آب بین 25 تا 27 درجه سانتی گراد می باشد. دماهای پایین تر و بالاتر از این مقدار باعث ایجاد انحراف در نتایج شده و آزمایش را با خطا مواجه خواهد کرد.

آموزش کالیبره کردن دستگاه سختی سنج آب

برای اندازه گیری مقادیر دقیق لازم است تا دستگاه سختی سنج آب را برای هر بار آزمایش کالیبره کنیم. این کار از طریق محلول های استانداری صورت می گیرد که از طرف شرکت سازنده همراه با دستگاه ارائه می شود. محلول های استاندارد دارای میزان سختی مشخصی هستند. با قرار دادن سنسور درون این محلول ها عدد نمایش داده شده توسط دستگاه بررسی می شود. چنانچه عدد نمایش داده شده با میزان سختی محلول متفاوت باشد باید به صورت دستی آن را تغییر داد تا با یکدیگر منطبق شوند.

نحوه تغییر دستی عدد سختی سنج آب در مدل های مختلف با هم تفاوت می کند. در سختی سنج قلمی آب این کار از طریق پیچ تنظیم کوچکی که در پشت دستگاه قرار دارد انجام می شود. با چرخاندن این پیچ می توان عدد نمایشگر را با مقدار سختی محلول استاندارد تنظیم کرد. در مدل های پیشرفته تر مانند سختی سنج آب رومیزی و پرتابل، کالیبراسیون از طریق دکمه های دستگاه انجام می شود. در این مدل ها می توان عدد نمایش داده شده را با استفاده از دکمه های دستگاه تغییر داد و آن را با مقدار سختی محلول استاندارد منطبق کرد.

قیمت انواع دستگاه سختی سنج آب

بهترین دستگاه سختی سنج آب

انتخاب بهترین دستگاه سختی سنج آب به صنعتی که قرار است در آن استفاده شود بستگی دارد. مدل های مختلف این دستگاه از امکانات بسیار متنوعی برخوردارند بنابراین باید مدل مورد نظر را بر اساس نیازهای آن صنعت انتخاب کرد. به عنوان مثال در مواردی که نیاز به اندازه گیری دقیق سختی آب نیست می توان از مدل های قلمی استفاده کرد.

سختی سنج های رومیزی با دقت بالا در آزمایشگاه های حساس همچون آزمایشگاه تست آب آشامیدنی استفاده می شوند. مدل سختی سنج آنلاین نیز بهترین انتخاب برای استخرهای پروش ماهی است تا با اندازه گیری مستمر، میزان کیفیت آب ورودی و خروجی را بررسی کند.

خرید دستگاه سختی سنجی آب

برای خرید دستگاه سختی سنجی آب حتما محصول خود را از مراکز معتبر و شناخته شده تهیه کنید. از آن جایی که سلامت، دقت و حساسیت این دستگاه ها در تشخیص صحیح میزان سختی و کیفیت آب از اهمیت زیادی برخوردار است، لازم است از اعتبار فروشنده محصول و استانداردهای دستگاه اطمینان خاطر داشته باشید.

بهترین راه برای انتخاب مدل مناسب سختی سنج استفاده از راهنمایی کارشناسان خبره است. شما می توانید برای انجام این کار با واحد فروش هلدینگ ktg تماس گرفته و از مشاوره فنی کارشناسان ما بهره مند شوید.

قیمت دستگاه سختی سنجی آب

قیمت دستگاه سختی سنج آب به نوع آن، برند تولیدکننده و میزان حساسیت و دقت سنسورها بستگی دارد و برای هر فروشگاه متفاوت است. برای کسب اطلاع از قیمت روز دستگاه سختی سنجی آب می توانید سری به فروشگاه های آنلاین و از جمله فروشگاه ما بزنید.

 

نتیجه گیری

دستگاه سختی سنج آب یا TDS متر با وجود سنسورهای بسیار دقیق و حساس خود می تواند میزان سختی آب را سنجیده و سطح کیفی آب را نسبت به روش های آزمایشگاهی سریع تر تعیین کند. این دستگاه ها در مدل های مختلفی همچون رومیزی، آنلاین، پرتابل و قلمی به بازار عرضه می شوند و هر کدام از تکنولوژی خاص و نحوه عملکرد متفاوتی برخوردار هستند. از آن جایی که میزان املاح و یون های مضر موجود در آب می توانند مشکلات بسیار متعددی را برای صنایع مختلف ایجاد کنند، وجود دستگاه های سختی سنج آب برای تشخیص میزان یون های موجود در آب از اهمیت بالایی برخوردار می شود. با وجود این دستگاه ها می توان  با کمترین هزینه ممکن شرایط کیفی آب را سنجیده و برای رفع میزان سختی آن اقدامات لازم را انجام داد.

سوالات متداول

 موارد متعددی وجود دارند که می بایست در زمان خرید این دستگاه ها به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرند. همانطور که می دانید دستگاه های سختی سنج آب از نظر طراحی و مکانیزم عمل مدل های گوناگونی دارند. در این میان دستگاه هایی که قابلیت کالیبره شدن دارند جزء بهترین و مطمئن ترین دستگاه ها به شمار می روند که می توان از آن ها برای فعالیت های حساس و مهمی همچون تحقیقات آزمایشگاهی استفاده کرد. حتما محصولات خود را از مراکز معتبر و شناخته شده تهیه کنید تا از کیفیت عملکرد دستگاه آسوده خاطر باشید.

یکی از مهم ترین پارامترهایی که در نتایج دستگاه سختی سنج آب موثر است، دمای آب می باشد. برای تست دستگاه باید به دمای آب توجه داشته باشید. برای این کار استاندارد دمای آب ۲۵ درجه سانتی گراد است. در صورتی که دمای محیط نیز همین مقدار باشد احتمالاً نتایج دقیق تر خواهند بود. در صورتی که دمای آب کمتر و یا بیشتر از حد استاندارد باشد لازم است اندکی صبر کنید تا دمای آب هم دمای محیط شود و سپس عملیات تست دستگاه را آغاز کنید.

خیر. دستگاه های سختی سنج کالیبره دقت بسیار بالایی دارند و معمولاً برای فعالیت‌ های بسیار حساس مورد استفاده قرار می گیرند. از آن جایی که در مصارف خانگی نیازی به دقت چندان بالایی نیست. این دستگاه ها برای سنجش کیفیت آب احتیاجی به کالیبره شدن ندارند.

 

Admin
Admin

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − یک =

021-44276021-5

مشاوره فنی و خرید

آخرین مقالات منتشر شده

ما را شبکه های اجتماعی دنبال کنید

یون متر چیست؟ کاربرد - قیمت و خرید
مقالات
sobhani

یون متر چیست؟

یون متر چیست؟ یون‌سنج یک ابزار تحلیل الکتروشیمیایی است که برای اندازه‌گیری غلظت یون‌ها در محلول به کار می‌رود. این دستگاه قادر به اندازه‌گیری H+

ادامه مطلب »
سانتریفیوژ خون چیست
مقالات
sobhani

سانتریفیوژ خون چیست؟

سانتریفیوژها برای مجموعه‌ای از کاربردهای علمی، صنعتی و بالینی از جمله جداسازی نمونه‌های خون استفاده می‌شوند. این فرآیند به طور رایج برای تفکیک اجزای مختلف

ادامه مطلب »