معرفی کامل دستگاه سختی سنج آب
سختی آب یکی از پارامترهای مورد استفاده در تعیین کیفیت آب است. این مقدار توسط دستگاه های مخصوصی به نام دستگاه سختی سنج آب یا TDS تعیین می شود.
دستگاه های سختی سنج آب در تمام صنایعی که با آب سروکار دارند مورد استفاده قرار می گیرند. سختی سنج آب قادرند تا با استفاده از سنسورهای حساس خود در مدت زمان بسیار کوتاهی سختی آب را اندازه گیری کنند. استفاده از دستگاه سختی سنج آب بسیار ارزان تر از شیوه های آزمایشگاهی بوده و نتایج آن هم از اطمینان بسیار بالایی برخوردار است.
آشنایی با سختی آب و راه های برطرف کردن آن
سختی آب یا همان TDS به معنی میزان املاح موجود در آب است. در علم شیمی این پارامتر بر اساس اندازه گیری میزان منیزیم و کلسیم در آب سنجیده می شود. مشخصه اصلی آب با سختی بالا این است که در صورت استفاده از صابون، کف بسیار کمتری به نسبت آب معمولی تولید می شود.
آب سخت یا همان آب با املاح بالا می تواند مشکلاتی را در صنایع مختلف ایجاد کند بنابراین لازم است تا با استفاده از شیوه های خاص میزان سختی آن را کاهش دهیم. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که بسته به هر صنعت می توان از آنها استفاده کرد روش هایی مانند فیلتر آب، روش های شیمیایی، الکترولیز، اختلاط و غیره.
روش های اندازه گیری سختی آب
برای مشخص کردن آب سخت در خانه می توانید از صابون مایع استفاده کنید. این کار از طریق مشاهده کف ناشی از اختلاط صابون و آب انجام می شود.
برای تعیین حدودی درجه سختی آب می توانید از نوار تست سختی استفاده کنید. این شیوه بر اساس تغییر رنگ نوار در اثر تماس با آب انجام می شود.
روش های دقیق اندازه گیری سختی آب استفاده از روش تیتراسیون آزمایشگاهی یا به کار بردن دستگاه های مخصوص سختی سنج آب است. با استفاده از دستگاه سختی سنج آب می توان میزان سختی آب را تا میزان بسیار دقیقی اندازه گیری کرد.
معرفی انواع سختی سنج آب دیجیتال
دستگاه های سختی سنج آب دیجیتال در یک دسته بندی کلی شامل موارد زیر می شوند.
دستگاه سختی سنج قلمی:
سختی سنج آب قلمی یا جیبی از ابعاد بسیار کوچکی برخوردا است بطوریکه تمام قسمت های سنسور، نمایشگر و دکمه های تنظیم در یک محفظه کوچک قرار دارند. این دستگاه قابل حمل است و به وسیله آن می توان سختی آب در نقاط مختلف را با دقت قابل قبولی اندازه گیری کرد.
دستگاه سختی سنج پرتابل:
سختی سنج آب پرتابل مانند مدل قلمی قابل حمل است با این تفاوت که دستگاه پرتابل از امکانات بیستری برخوردار بوده و به واسطه سنسور حساس خود نتاجی با اطمینان بیشتر را ارائه می کند.
دستگاه سختی سنج آنلاین:
این نوع سختی سنج آب برای اندازه گیری مداوم سختی آب استفاده می شود. سنسورهای این دستگاه درون نمونه قرار داشته و اندازه گیری را در بازه های زمانی مشخص انجام می دهند.
دستگاه سختی سنج رومیزی:
سختی سنج آب رومیزی بیشتر در آزمایشگاه ها استفاده می شوند. این دستگاه دارای امکانات بسیار بیشتری نسبت به مدل های دیگر است و قابلیت اندازه گیری بسیار دقیق سختی آب را دارد.
روش کار با دستگاه سختی سنج آب
دستگاه های سختی سنج آب دیجیتال از سنسورهای حساس برای اندازه گیری استفاده می کنند. در هنگام کار با دستگاه باید این سنسورها را درون نمونه مورد نظر قرار داد. دستگاه بطور خودکار اندازه گیری را انجام داده و میزان سختی آب را بر حسب ppm نمایش خواهد داد.
در صورت استفاده از سختی سنج آب قلمی باید دقت کرد تا سایر قسمت های دستگاه در معرض تماس با آب قرار نگیرند. همچنین این اندازه گیری باید در شرایط آب ساکن انجام شود بنابراین با قرار دادن نمونه درون ظرف آزمایش از تلاطم آن جلوگیری کنید.
یکی از پارامترهای مهم در هنگام اندازه گیری میزان سختی توجه به دمای آب است. دمای استاندارد برای اندازه گیری سختی آب بین 25 تا 27 درجه سانتی گراد می باشد. دماهای پایین تر و بالاتر از این مقدار باعث ایجاد انحراف در نتایج شده و آزمایش را با خطا مواجه خواهد کرد.
آموزش کالیبره کردن دستگاه سختی سنج آب
برای اندازه گیری مقادیر دقیق لازم است تا دستگاه سختی سنج آب را برای هر بار آزمایش کالیبره کنیم. این کار از طریق محلول های استانداری صورت می گیرد که از طرف شرکت سازنده همراه با دستگاه ارائه می شود.
محلول های استاندارد دارای میزان سختی مشخصی هستند. با قرار دادن سنسور درون این محلول ها عدد نمایش داده شده توسط دستگاه بررسی می شود. چنانچه عدد نمایش داده شده با میزان سختی محلول متفاوت باشد باید به صورت دستی آن را تغییر داد تا با یکدیگر منطبق شوند.
نحوه تغییر دستی عدد سختی سنج آب در مدل های مختلف با هم تفاوت می کند. در سختی سنج قلمی آب این کار از طریق پیچ تنظیم کوچکی که در پشت دستگاه قرار دارد انجام می شود. با چرخاندن این پیچ می توان عدد نمایشگر را با مقدار سختی محلول استاندارد تنظیم کرد.
در مدل های پیشرفته تر مانند سختی سنج آب رومیزی و پرتابل، کالیبراسیون از طریق دکمه های دستگاه انجام می شود. در این مدل ها می توان عدد نمایش داده شده را با استفاده از دکمه های دستگاه تغییر داد و آن را با مقدار سختی محلول استاندارد منطبق کرد.
بهترین دستگاه سختی سنج آب
انتخاب بهترین دستگاه سختی سنج آب به صنعتی که قرار است در آن استفاده شود بستگی دارد. مدل های مختلف این دستگاه از امکانات بسیار متنوعی برخوردارند بنابراین باید مدل مورد نظر را بر اساس نیازهای آن صنعت انتخاب کرد. به عنوان مثال در مواردی که نیاز به اندازه گیری دقیق سختی آب نیست می توان از مدل های قلمی استفاده کرد.
سختی سنج های رومیزی با دقت بالا در آزمایشگاه های حساس همچون آزمایشگاه تست آب آشامیدنی استفاده می شوند. مدل سختی سنج آنلاین نیز بهترین انتخاب برای استخرهای پروش ماهی است تا با اندازه گیری مستمر، میزان کیفیت آب ورودی و خروجی را بررسی کند.
خرید دستگاه سختی سنج آب
بهترین راه برای انتخاب مدل مناسب سختی سنج استفاده از راهنمایی کارشناسان خبره است. شما می توانید برای انجام این کار با واحد فروش هلدینگ ktg تماس گرفته و از مشاوره فنی کارشناسان ما بهره مند شوید.