کوره آزمایشگاهی((laboratory Furnace یکی از تجهیزات پرکاربرد در آزمایشگاههای عمومی و تخصصی است. از آنجایی که این محصول خدمات تخصصی بسیاری ارائه میدهد و دارای حساسیت کاربری بالایی است در خرید آن باید بسیار دقت شود. از این دستگاه برای انجام انواع عملیاتهای حرارتی استفاده میشود و بیشتر برای فعالیت در مقیاسهای کوچک مناسب است. کنترل حرارت بسیار بالا و انتشار گرما به صورت یکنواخت، این دستگاه را برای بسیاری از تولیدکنندگان منحصربهفرد کرده است. ما در این مقاله میخواهیم به معرفی این محصول و انواع آن بپردازیم به همین جهت تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
کوره آزمایشگاهی چیست؟
کورههای آزمایشگاهی یکی از تجهیزات پرکاربرد هستند که به جهت گرم کردن مواد و ذوب بعضی از قطعات فلزی در آزمایشگاهها استفاده میشوند. این محصول، دستگاهی بسیار حساس است و بیشترین کاربرد را در مراکز پزشکی، آزمایشگاهی و صنعتی دارد. میزان گرمای تولید شده توسط این دستگاه به حدی بالا است که جزو ابزار پر استهلاک شناخته میشود.
نام دیگر کوره آزمایشگاهی، مافل بوده و دارای سیستمی با قدرت 3.5 کیلو وات است. به صورت عمومی از این دستگاه برای اندازه گرفتن میزان خاکستر مواد خوراکی و یا وسایل ذوب شده استفاده میشود. در مشخصات فنی این دستگاه به وجود ترموستات و ترمومتر دیجیتال اشاره شده که سبب افزایش قدرت تولید گرما میشود. از مشخصههای ظاهری این دستگاه میتوان به جنس بدنه آن اشاره کرد که از ورق روغنی با پوشش الکترواستاتیک ساخته شده است. این جنس بدنه سبب حفظ گرما و جلوگیری از خروج انرژی میشود.
کاربرد کوره آزمایشگاهی چیست؟
همانطور که اشاره شد از این کوره در آزمایشگاهها، مراکز صنعتی و شیمیایی استفاده میشود. کارایی این دستگاه با توجه به موقعیتهای استفاده بسیار متفاوت است و همین تنوع گسترده در استفاده سبب ایجاد محبوبیت بین خریداران شده است. کورههای آزمایشگاهی دارای مدلهای فنی گوناگونی هستند اما کورههای ۱۱۰۰ و ۱۵۰۰درجهای کاربرد فراوانتری نسبت به سایر انواع دارند. از کورههایی که قدرت تولید گرمایی حدود ۱۱۰۰درجه دارند بیشتر برای خاکستر کردن مواد آزمایشگاهی استفاده میشود و کورههایی با قدرت تولید انرژی ۱۵۰۰ درجهای، بیشتر برای ذوب کردن لوازم و ابزار فلزی مورد استفاده قرار میگیرند.
توضیح کلی از انواع کورهآزمایشگاهی
کورههای آزمایشگاهی دارای انواع گوناگونی هستند و در ابعاد و مدلهای مختلفی ساخته شدهاند. از انواع کوره آزمایشگاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کوره 1200 درجه
کوره ۱۲۰۰درجه آزمایشگاهی دارای مقاومت بسیار زیادی در برابر خوردگی است. این کوره با داشتن مقاومت و طول عمر بالا مقدار زیادی از گرمایش را در خود نگه میدارد. از این کوره جهت خاکسترگیری مواد و در صنایع داروسازی و صنعتی استفاده میشود.
کوره آزمایشگاهی 1500 درجه
کوره ۱۵۰۰درجه از دو جنس پلاتین رادیوم به همراه غلاف سرامیکی ساخته شده است. پلاتین رادیوم و غلاف سرامیکی سبب شدهاند که سرعت ذوب این کوره بسیار بالا برود و برای صنعت آلیاژسازی، ذوب و ریختهگری، گاز زدایی، پخت و … مناسب باشد.
کوره خاکسترساز
کوره خاکسترساز از دیگر انواع موجود این محصول در بازار است. از این کوره جهت خاکستر کردن مواد غذایی، خاکستر کردن انواع لاستیک و پلاستیکها، خاکستر کردن چربی حیوانی و پاکسازی مواد زائد استفاده میشود.
کوره آزمایشگاهی دما بالا
این کوره دارای توان ایجاد قدرت گرمایشی بین ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰درجه را دارد. در ساخت این کوره از عایقهای گرمایی بسیار باکیفیتی استفاده شده است. کورههایی با درجه بالا برای ذوب شیشهای و یا بررسی میزان مقاومت سرامیک بسیار مناسب هستند.
کوره بیصدا
کورههای بیصدا یکی دیگر از انواع کوره آزمایشگاهی هستند که دمای تولید شده در آن توسط ترموکوپل کنترل میشود. از این کورهها برای ساخت روکش لعابی و افزایش استحکام مواد استفاده میشود.
کوره لولهای از دیگر انواع کوره آزمایشگاهی
کورههای لولهای از زیر مجموعههای کورههای بیصدا و دارای محوری استوانهای شکل هستند. این کوره نیز مانند کوره بیصدا از ترموکوپل برای کنترل و حفظ دما استفاده میکند. از این کوره جهت جاذبهسنجی، بررسی کمی درجه حرارت مواد استفاده میشود.
کوره خلاء
از انواع دیگر کوره میتوان به کوره خلاء اشاره کرد. از این کوره بیشتر در کارخانههای صنعتی و شیمیایی استفاده میشود که با حذف گازهایی مانند اکسیژن و نیتروژن از اکسید شدن ابزار و مواد جلوگیری میکند.
همانطور که اشاره شد هر کدام از این کورهها با توجه به موقعیت کارایی مخصوص به خود را دارند. بهتر است قبل از خرید با انواع و کاراییهای آنها آشنا شوید تا متضرر نشوید.
نحوه استفاده از محصول کوره آزمایشگاهی چیست؟
در نحوه استفاده از این محصول به صورت کلی از یک روش استفاده میشود. نکتهای که در شروع کار باید در نظر داشته باشید این است که بین کوره و سطح زمین حدود ۵ سانتیمتر فاصله ایجاد کنید و سپس دستگاه را روشن کنید. هنگامی که دستگاه روشن شد در صفحه نمایشگر، نشان TMP ظاهر میشود. بعد از آن با کمک کلیدهای روی صفحه دمای مورد نظر خود را تنظیم کرده و Set را فشار دهید. در این حالت دستگاه شروع به انتشار انرژی میکند. بهتر است که هنگام شروع، دما را به صورت ناگهانی روی درجه بالا تنظیم نکنید و ابتدا دما را روی ۲۰۰ و پس از چند ثانیه روی ۳۰۰ و به همین طریق بالا ببرید.
علاوه بر موارد فوق دقت کنید که در هنگام استفاده از کوره آزمایشگاهی درب آن را زیاد باز نکنید زیرا گرما با سرعت زیادی خارج میشود. چنانچه اشاره شد هر کدام از این کورهها کارایی مختلفی دارند و نحوه کار با آنها با یکدیگر تفاوت آنچنانی ندارد. هر کدام از این تجهیزات دارای بروشور جداگانه هستند که شما میتوانید قبل از راهاندازی دستگاه مراحل نصب را مطالعه کنید.
فروش کوره آزمایشگاهی در هلدینگ ktg
هلدینگ ktg یکی از شرکتهایی است که با فروش تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و شیمیایی باکیفیت، سبب تسهیل در کسبوکار برای تولیدکنندگان شده است. این شرکت، کورههای آزمایشگاهی را در مدلهای 1100 درجه، 1200 درجه، 1250 درجه، 1400 درجه، 1500 درجه و 1700 درجه ارائه کرده است. بهتر است بدانید که تمامی محصولات این شرکت دارای یک سال ضمانت و ده سال خدمات پس از فروش هستند. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات و خرید محصولات باکیفیت با این هلدینگ تماس گرفته و یا به صورت حضوری مراجعه نمایید.
نتیجه گیری
کوره آزمایشگاهی یا مافل نمونه کوچک شده کوره های بزرگ صنعتی است که با وجود ابعاد کوچک می تواند بسیاری از عملیات حرارتی، ذوب قطعات فلزی و خاکسترگیری را در محیط آزمایشگاه ها با استانداردهای بالا به انجام برساند. این تجهیزات از نظر طراحی و مکانیزم عمل تنوع بسیار بالایی دارند و هریک برای کاربری خاصی در نظر گرفته شده اند.
کوره های آزمایشگاهی پروسه تحقیقات آزمایشگاهی، آنالیزهای شیمیایی و گرمادهی به اشیاء و فلزات را بسیار آسان و سریع کرده اند. معمولا این تجهیزات در مدل های مختلفی همچون کوره خاکسترساز،کوره لوله ای، کوره بی صدا، کوره ذوب و کوره مایکروویو به بازار عرضه می شوند. کوره آزمایشگاهی با توجه به نوع ساخت در بازه های دمایی مختلفی کار خود را انجام می دهد و در برخی موارد نادر دمای آن به 2100 درجه سانتی گراد نیز می رسد.
سوالات متداول
معمولا برای عملکرد بهتر کوره های آزمایشگاهی، برای آن ها
محدودیت دمایی تعیین می کنند تا دستگاه بتواند متناسب با ابعاد و ظرفیتی که دارد
بهترین بازدهی را در کار داشته باشد. بنابراین نباید انتظار داشت این کوره ها از
نظر تولید حرارت و دما در مقیاس بسیار بزرگ همچون کوره های صنعتی عمل کنند. معمولا
استاندارد محدوده دمایی کوره آزمایشگاهی چیزی بین 100 الی 1500 درجه سانتی گراد
است که برخی از شرکت های تولیدکننده بسته به درخواست مشتریان می توانند این محدوده
دمایی را افزایش دهند.
بله. یکی از مهم ترین لوازم ایمنی برای کار با کوره آزمایشگاهی استفاده از دستکش نسوز است که برای این کار طراحی شده است. بنابراین توصیه می شود برای ایمنی بیشتر در کار، حتما از این دستکش ها استفاده شود.
بله. سیم المنت به کار رفته در کوره های آزمایشگاهی در ضخامت های مختلفی استفاده می شوند. با افزایش ضخامت سیم المنت، توان دستگاه نیز برای تولید انرژی بیشتر شده و میزان مقاومت و شدت جریان نیز افزایش پیدا می کنند. قطعا سیم ضخیم تر، از دوام بالاتری برخوردار است. بنابراین کوره آزمایشگاهی با توان بیشتر، میزان دوام و طول عمر بالاتری نیز دارد.
بوته چینی خواص و مزایای بسیار زیادی دارد. کروزه می تواند
هم از ماده موردنظر محافظت کند و هم از ورود آسیب به المنت ها و سیمان نسوز کف
کوره جلوگیری به عمل آورد.
این پست دارای 2 نظر است
مطلب جالبی بود ممنون
مطلب جالبی بود ممنون