جستجو کردن
Close this search box.

هموژنایزر آزمایشگاهی چیست؟

هموژنایزر چیست

هموژنایزر آزمایشگاهی چیست؟

دستگاهی که در محیط آزمایشگاهی برای کوچک کردن توده‌های بزرگ از مواد و همچنین شکستن دیواره و غشای سلول‌ها از آن استفاده می‌شود، هموژنایزر یا همان دیسپرسر نام دارد. انواع مختلفی از این دستگاه وجود دارد. این انواع هم از نظر نحوه عملکرد و قابلیت‌های خاص خود و هم از نظر برند و شرکت سازنده از هم متمایز هستند. در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

در گذشته برای انجام فعالیت‌هایی که امروزه با استفاده از این دستگاه صورت می‌گیرد، از فرآیندهای شیمیایی پیچیده استفاده می‌شد. گاها حتی برای از بین بردن دیواره سلول‌های گیاهی به طور کامل و بدون آسیب دیدن ارگانل‌ها و یا اسیدهای نوکلئیک درون آن، نیاز بود تا چندین مرحله از فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی صورت گیرد. اما خوشبختانه امروزه این مسئله با به وجود آمدن این وسیله آزمایشگاهی مرتفع گردیده است.

برای مشاهده قیمت هموژنایزر آزمایشگاهی روی لینک کلیک کنید.

انواع هموژنایزر یا دیسپرسر آزمایشگاهی

با توجه به قابلیت‌های مختلف این دستگاه، انواع مختلفی از آن وجود دارد. در ادامه نوع التراسونیک و مکانیکال را بررسی می‌کنیم. همچنین انواع آن از نظر حجم را نیز معرفی خواهیم نمود.

هموژنایزر التراسونیک

همان طور که از نام این دستگاه بر می‌آید، عملکرد آن مبتنی بر ایجاد و استفاده از امواج فراصوت یا همان امواج اولتراسونیک است. این دستگاه با استفاده از مدار داخلی و تجهیزات خاص خود، امواج التراسونیک را در رنج خاص و مشخصی تولید می‌کند. ارسال این امواج به طرف نمونه، باعث می‌شود تا بدون نیاز به هرگونه عمل مکانیکی، ماده با ابعاد بزرگ بشکند. همچنین بدین طریق می‌توان دیواره و غشای بیولوژیک سلول را مورد تخریب قرار داد. نکته کلیدی این است که این مدل دیسپرسر بدون نیاز به فرآیند مکانیکی کار می‌کند و برای انسان نیز کاملا بی ضرر است.

قیمت
قیمت هموژنایزرهای آزمایشگاهی

دیسپرسر مکانیکی (عادی)

گفتیم که مدل التراسونیک با استفاده از امواج فراصوت عملکرد خود را به انجام می‌رسد. اما در نقطه مقابل آن، نوع مکانیکی یا عادی وجود دارد. این دستگاه با استفاده از فرآیندهای مکانیکی می‌تواند توده‌های بزرگ مواد را به قسمت‌های کوچکتر تقسیم کند. تکه تکه کردن دیواره سلولی نیز از این طریق انجام می‌گیرد. گرچه به این منظور (یعنی کار با سلول)، استفاده از هموژنایزر التراسونیک مرسوم‌تر است.

کاربرد دستگاه هموژنایزر

عنوان شد که عملکرد اصلی این دستگاه، تقسیم مواد بزرگ به قسمت‌های کوچک‌تر است. در واقع تخریب، تقسیم و شکاندن توده‌های مواد وظیفه اصلی یک دیسپرسر آزمایشگاهی محسوب می‌شود. با توجه به قابلیتی که ذکر شد، به طور کلی از این دستگاه برای نمونه‌های شیمیایی و بیولوژیک استفاده می‌شود. استفاده آن برای نمونه‌های شیمیایی به صورت شکاندن ذرات ماده به ذرات کوچکتر است. ابعاد این ذرات می‌تواند از مرتبه نانومتر تا سانتی متر متفاوت باشد.

همچنین استفاده بیولوژیک آن به منظور تخریب غشای سلول است. در اثر این اتفاق، سیتوسل، ارگانل‌ها و ماده وراثتی سلول خارج می‌شود و می‌توان آن را جدا بررسی کرد. این عملکرد به طور خاص در آزمایشگاه‌های بیولوژی، ژنتیک، پزشکی و داروسازی، میکروبیولوژی و امثال آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور مثال با استفاده از هموژنایزر برای خروج محتویات سلول و سپس سانتریفیوژ کردن آن، می‌توان برای اهداف مختلف تحقیقاتی ماده وراثتی را بررسی کرد. در این روش به ماده وراثتی نیز آسیبی وارد نمی‌شود و دست نخورده باقی می‌ماند.

البته نباید فراموش کرد که ماده قرار گرفته درون دیسپرسر و همچنین ابعاد آن، ارتباط مستقیم با نوع دستگاه دارد. به طور مثال مدل التراسونیک برای استفاده‌های کم حجم‌تر و دقیق‌تر مناسب است. در حالی که انواع دیگر قابلیت‌های خاص خود را دارند.

قیمت دیسپرسر آزمایشگاهی

چند سال است که تولید این دستگاه در داخل کشور و توسط شرکت‌های ایرانی نیز انجام می‌گیرد. نمونه‌های ایرانی به طور معمول دارای قیمت پایین‌تری هستند. همچنین کیفیت آن‌ها قابل قیاس و رقابت با انواع خارجی است. البته برای انتخاب در وهله اول، عملکرد و قابلیت‌های دستگاه مهم‌تر از شرکت و برند تولید کننده است. اما قیمت هموژنایزر چه میزان است؟ در واقع شما می‌توانید به سادگی برای آگاهی از قیمت نمونه‌های مختلف مکانیکی، دیجیتال، التراسونیک، ایرانی و خارجی این دستگاه به صفحات محصول در وب سایت هلدینگ تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی KTG مراجعه کنید. با توجه به نوسان در قیمت‌ها و تفاوت آن در مدل‌های مختلف، بهترین روش آگاهی از قیمت دیسپرسر همین روش است.

البته شایان ذکر است که قیمت تمامی دستگاه‌های عرضه شده توسط هلدینگ KTG در بهترین و نازل‌ترین سطح قرار دارد. این موضوع نه تنها برای انواع ایرانی، بلکه برای مدل‌های خارجی دستگاه که توسط گروه KTG به داخل کشور وارد می‌شود نیز صدق می‌کند.

خرید هموژنایزر چگونه است؟

گفته شد که شرکت تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی KTG، با وارد کردن مدل‌های مختلف هموژنایزر یا همان دیسپرسر و همچنین عرضه نمونه‌های تولید شده در داخل کشور، بهترین نماینده فروش این وسیله در ایران است. کارنامه درخشان کاری هلدینگ KTG و همچنین نظرات مثبت مشتریان قبلی، گواه بر این موضوع است. شرکت KTG با داشتن سابقه طولانی مدت و درخشان در این زمینه، توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب کند. مهم‌ترین هدفی که هلدینگ KTG همواره آن را دنبال نموده است، فراهم آوردن امکانات و تجهیزات برای محققان و دانشمندان کشور بوده است.

یکی از مهم‌ترین خدماتی که هلدینگ آزمایشگاهی KTG آن را ارائه می‌کند، وجود یک سال گارانتی و همچنین ده سال خدمات پس از فروش است. به این ترتیب شما با خرید هر ابزار و دستگاهی مثل هموژنایزر یا انکوباتور، از دستگاه مطمئن خواهید بود. به منظور خرید از KTG، معتبرترین نمایندگی فروش تجهیزات آزمایشگاهی در کشور، ابتدا می‌توانید با بررسی مدل‌های مختلف از طریق صفحه محصول، مورد مد نظر خود را انتخاب نمایید. به این شکل علاوه بر مشخصات محصول، از قیمت دستگاه نیز مطلع خواهید شد. فراموش نکنید که در صورت داشتن هر گونه سوال و نیاز به مشاوره رایگان خرید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل کنید.

 

نتیجه گیری

هموژنایزر آزمایشگاهی نقش یک نوع هاون را در آزمایشگاه ها ایفا می کند که از آن برای کاهش سایز و ابعاد مواد آزمایشگاهی استفاده می شود. علاوه بر این معمولاً جهت همگن سازی مواد مختلفی از جمله بافت غذا، گیاهان، خاک ها و… می توان از این وسیله استفاده کرد. عمده کاربرد هموژنایزر آزمایشگاهی در آزمایشگاه های داروسازی، دامداری و لبنیاتی است. این دستگاه ها معمولاً عملیات خرد کردن نمونه های آزمایشگاهی را به کمک فشارهای مکانیکی و جریان های صوتی انجام می دهند. به عنوان مثال؛ هموژنایزر آزمایشگاهی با یکنواخت کردن و همگن سازی چربی موجود در شیر از ایجاد آلودگی ها و باکتری ها درون آن جلوگیری کرده و کیفیت شیر را افزایش می دهد. هموژنایزر آزمایشگاهی بر اساس نحوه عملکرد به سه گروه اصلی هموژنایزر مکانیکی، هموژنایزر تحت فشار و هموژنایزر اولتراسونیک تقسیم می شود.

سوالات متداول

اولین نکته ای که توصیه می ‌شود در زمان استفاده از هموژنایزر آزمایشگاهی در نظر داشته باشید این است که عملیات مورد نظر را با دور بالای ۱۸۰۰۰ انجام ندهید. در صورتی که در حین کار کردن دستگاه صدای غیر طبیعی و ناهنجاری از آن شنیده شد به سرعت دستگاه را خاموش کنید. مواد سمی و فرار که درون ظروف بدون درب قرار گرفته اند را روی میز قرار ندهید. پس از تمام شدن عملیات هموژنیزه کردن و خاموش کردن دستگاه، پروب آن را ابتدا با کلروفرم سپس با متانول و در نهایت با اتانول ۷۰ درصد به طور کامل شستشو دهید.

با داشتن یک هموژنایزر آزمایشگاهی در آزمایشگاه ها و مکان های صنعتی می توان از امتیازات زیر بهره مند شد:

  • این دستگاه ها از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار هستند.
  • با وجود این تجهیزات آلودگی های زیست محیطی به طرز چشمگیری کاهش پیدا می کند.
  • هموژنایزر آزمایشگاهی احتمال انتشار بیماری های خطرناک را کم می کند.
  • این دستگاه ها در حین کار کمترین میزان آلودگی صوتی را دارند.
  • نسبت به دیگر تجهیزات با عملکرد مشابه از سرعت عمل بالاتری برخوردار هستند.
  • به دلیل سرعت بالای هموژنایزر می توان در زمان صرفه جویی چشمگیری داشت.

هموژنایزرهای آزمایشگاهی در مدل‌ های متنوعی به بازار عرضه می ‌شوند. اما بهترین انواع آن ها معمولاً دارای ویژگی هایی همچون قدرت عمل بالا، کیفیت بالا، امکان ایجاد انواعی از کامل ترین محلول های یکنواخت و همگن حاصل از امولسیون ها، سوسپانسیون ها و… هستند.

 

Admin
Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 18 =

021-44276021-5

مشاوره فنی و خرید

آخرین مقالات منتشر شده

ما را شبکه های اجتماعی دنبال کنید

یون متر چیست؟ کاربرد - قیمت و خرید
مقالات
sobhani

یون متر چیست؟

یون متر چیست؟ یون‌سنج یک ابزار تحلیل الکتروشیمیایی است که برای اندازه‌گیری غلظت یون‌ها در محلول به کار می‌رود. این دستگاه قادر به اندازه‌گیری H+

ادامه مطلب »
سانتریفیوژ خون چیست
مقالات
sobhani

سانتریفیوژ خون چیست؟

سانتریفیوژها برای مجموعه‌ای از کاربردهای علمی، صنعتی و بالینی از جمله جداسازی نمونه‌های خون استفاده می‌شوند. این فرآیند به طور رایج برای تفکیک اجزای مختلف

ادامه مطلب »