جستجو کردن
Close this search box.

اتاقک PCR چیست؟

اتاقک PCR چیست؟

اتاقک PCR چیست؟

اتاقک PCR چیست؟ اتاقک  PCR که به آن هود PCR (پی سی آر) نیز اطلاق می‌شود فضاییست که از سه طرف محصور شده است. واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) یک تکنیک ساده و ارزان برای تکثیر کپی‌های متعدد از یک توالی نوکلئوتیدی ملکول هدف DNA به کار می‌رود.

این روش به طور گسترده‌ای در آزمایشگاه‌های ژنتیک کاربرد دارد. از آنجایی که واکنش زنجیره‌ای پلیمراز به آلودگی بسیار حساس است. برای جلوگیری از آلودگی و به حداقل رساندن آن از اتاقک پی سی آر استفاده می‌شود.

اتاقک PCR در آزمایشگاه‌های ژنتیک و زیست‌شناسی استفاده می‌شوند، مانع از انتقال هر‌گونه آلودگی در بین نمونه‌ها می‌شوند. هود‌های مورد نظر هیچ‌گونه گردش هوایی ندارند فقط از طریق چراغ‌های UV برای استریل‌کردن هستند و از آلودگی جلوگیری می‌کنند. ویژگی‌های این اتاقک‌ها از نظر ابعاد، وجود فیلتر هپا و زمان لازم برای استریلیزاسیون متفاوت است.

ویژگی های انواع اتاقک PCR چیست؟

به طور کلی،‌ هدف از PCR فراهم کردن تعداد کپی‌های فراوان از ناحیه مورد نظر است. این کپی‌ها در گام بعد،‌ برای بررسی و تحلیل ویژگی‌ها یا انجام مراحل مختلف کلونینگ و موارد گوناگون دیگر مصرف می‌شوند. تعیین توالی، انتقال به ژل الکتروفورز و درج در پلاسمید، مثال‌هایی از این دست هستند. به سادگی می‌توان حدس زد که PCR در عرصه‌های مختلف علوم زیستی،

از اهمیت و کاربرد بالایی برخوردار است. برخی از این حوزه‌ها عبارتند از:

  • زیست‌شناسی مولکولی
  • تشخیص پزشکی
  • شاخه‌هایی از اکولوژی

برای مشاهده قیمت انواع هود‌های آزمایشگاهی و اتاقک PCR به سایت شرکت کیمیا طب گستر و صفحه قیمت هود PCR مراجعه بفرمایید. برای کسب اطلاعات روز دنیا به صفحه BIOCOMPARE مراجعه نمایید.

برای مشاهده قیمت سانتریفیوژ اینجا کلیک کنید.

اجزای PCR

آنزیم «Taq پلیمراز»، پرایمرها، DNA الگو و نوکلئوتیدها – واحدهای ساختاری DNA –  اجزای کلیدی یک واکنش PCR به شمار می‌روند. این اجزا، همراه با کوفاکتورهای مورد نیاز آنزیم، در یک تیوب کوچک، جمع می‌شوند و سپس، یک چرخه متناوب از گرمایش و سرمایش، بارها و بارها تکرار می‌شود تا سرانجام، میلیون‌ها نسخه از DNA مورد نظر ساخته شود.

هلدینگ KTG ارائه‌دهنده انواع تجهیزات آزمایشگاهی با بیشترین تنوع و بالاترین کیفیت است.

Taq پلیمراز

واکنش PCR نیز مانند فرایند «همانندسازی DNA» به آنزیم DNA پلیمراز وابسته است. این آنزیم، فرایند ساخته شدن رشته جدید را از روی رشته قدیمی (الگو) کاتالیز می‌کند. آنزیم DNA پلیمرازی که معمولا در واکنش PCR به کار گرفته می‌شود، Taq پلیمراز نام دارد. این آنزیم از یک باکتری مقاوم به گرما به نام «ترموس آکواتیکوس» (Thermus aquaticus) گرفته شده است. باکتری ت. آکواتیکوس در چشمه‌های آب داغ و دریچه‌های گرمابی زندگی می‌کند.

این دریچه‌ها در بستر دریا و اقیانوس، در نزدیکی مکان‌های فعال آتشفشانی قرار دارند و محل خروج هوای گرم هستند. بنابراین می‌توان حدس زد که آنزیم‌های مختلف این باکتری، از جمله DNA پلیمراز، نسبت به گرما بسیار مقاوم هستند.

به طوری که این آنزیم،‌ در دمای 70 درجه سانتیگراد، در فعال‌ترین حالت خود قرار دارد، دمایی که در آن، بیشتر آنزیم‌های انسانی، غیرفعال خواهند شد. پیش از آن که جزئیات بیشتری را در مورد Taq پلیمراز بررسی کنیم، می‌بایست با سه اصطلاح علمی در حوزه آنزیم‌ها آشنا شویم.

«پایداری گرمایی» (Heat-Stability):

  • توانایی آنزیم در حفظ ساختار سه‌بعدی و عملکرد خود در دماهای بالاتر از محیط مناسب خود.

«قدرت پردازش» (Processivity):

توانایی آنزیم در حفظ اتصال به سوبسترا تا پایان واکنش. بالاتر بودن قدرت پردازش، به معنای آن است که آنزیم می‌تواند تعداد بیشتری واکنش را تا مرحله نهایی به پیش ببرد و پیش از آن که واکنش به پایان برسد،‌ سوبسترا را رها نخواهد کرد.

«صحت عملکرد» (Fidelity):

توانایی اتصال مولکول صحیح، در جای صحیح. در مورد پلیمرازها، این ویژگی، به معنای آن است که در مقابل هر نوکلئوتید، مولکول مکمل آن قرار خواهد گرفت. همانطور که مشخص است، این ویژگی در PCR دارای اهمیت فراوانی است چراکه هرگونه اشتباه در جایگذاری نوکلئوتیدها، به تغییرات قابل توجهی در نتیجه نهایی آزمایش می‌انجامد. برای اخذ مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت کیمیا طب گستر تماس حاصل فرمایید.

Admin
Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + هجده =

021-44276021-5

مشاوره فنی و خرید

آخرین مقالات منتشر شده

ما را شبکه های اجتماعی دنبال کنید

یون متر چیست؟ کاربرد - قیمت و خرید
مقالات
sobhani

یون متر چیست؟

یون متر چیست؟ یون‌سنج یک ابزار تحلیل الکتروشیمیایی است که برای اندازه‌گیری غلظت یون‌ها در محلول به کار می‌رود. این دستگاه قادر به اندازه‌گیری H+

ادامه مطلب »
سانتریفیوژ خون چیست
مقالات
sobhani

سانتریفیوژ خون چیست؟

سانتریفیوژها برای مجموعه‌ای از کاربردهای علمی، صنعتی و بالینی از جمله جداسازی نمونه‌های خون استفاده می‌شوند. این فرآیند به طور رایج برای تفکیک اجزای مختلف

ادامه مطلب »