تجهیزات آزمایش مولکولار بیولوژی و ژنتیک :
مولکولار بیولوژی و ژنتیک و زیست شناسی مولکولی, شاخهای از علم زیست شناسی است که به مطالعه اساس مولکولی فعالیتهای بیولوژیکی بین زیست مولکولها در سیستمهای مختلف یک سلول، از جمله برهم کنش بین DNA ، RNA ، پروتئینها و بیوسنتز آنها و همچنین تنظیم این فعل و انفعالات میپردازد.
محققان زیست شناسی مولکولی از تکنیکهای خاصی که با ایدههای ژنتیک و بیوشیمی ترکیب شده اند، استفاده میکنند.
تکنیکهای زیست شناسی مولکولی
تکنیکهای مختلفی در این گرایش وجود دارد. این تکنیکها شامل:
کلونینگ مولکولی
واکنشهای PCR
الکتروفورز
بلات مولکولی و پروب (که خود به سه دسته ساترن بلات، نورتن بلات و وسترن بلات تقسیم بندی میشود)
میکروآرایهها و … میشود.
ژنتیک
ژنتیک شاخهای از علم زیست شناسی است که به مطالعه ژنها، تغییرات ژنتیکی و وراثت موجود در ارگانیسمها میپردازد. گرگور مندل، دانشمند قرن 19، اولین کسی بود که ژنتیک را به صورت علمی مطالعه کرد. مندل “وراثت صفت” را مورد بررسی قرار داد و الگویی در نحوه انتقال صفات از والدین به فرزندان مشاهده کرد.
وی دریافت که گیاهان نخود فرنگی از طریق “واحدهای ارثی” صفات را به ارث میبرند. این اصطلاح، که امروزه هم مورد استفاده قرار میگیرد، تعریف مبهم از چیزی است که امروزه از آن به عنوان ژن یاد میشود. وراثت صفات و مکانیسمهای ارثی ژنها، هنوز هم اصول اولیه ژنتیک در قرن بیست و یکم هستند.
اما ژنتیک مدرن فراتر از وراثت، به مطالعه عملکرد و رفتار ژنها میپردازد. ساختار و عملکرد ژن،تنوع و توزیع آن در یک جمعیت مورد مطالعه قرار میگیرد.
امروزه گرایشات مختلف ژنتیک از جمله ژنتیک مولکولی، اپی ژنتیک و ژنتیک جمعیت در شاخههای جداگانه، فعالیت میکنند.
علم ژنتیک چیست ؟
علم زنتیک چیست ؟ شاید این سوال خیلی از افراد باشد. این مقاله توضیحات مختصری در رابطه با علم ژنتیک ارائه می کند. علم ژنتیک یکی از شاخه های رشته ی علوم زیستی می باشد. از ژنتیک به عنوان وراثت نیز نام برده می شود.
در علم ژنتیک به مطالعه در رابطه ویژگی ها و صفات جانداران که می توانند از والدین به ارث برسند صحبت می شود. موضوع اصلی در بررسی های علم ژنتیک بیشتر انتقال، بیان و همچنین تکامل ژن ها می باشد. به مولکول هایی که وظیفه تکوین، کنترل و همچنین بررسی خصوصیات ظاهری موجدات زنده را دارند، ژن گفته می شود.
فروش تجهیزات مربوط به آزمایشات مولکولی
-
پاورساپلای
- 12,500,000﷼ – 23,000,000﷼
- قیمت و مشخصات
-
تانک الکتروفورز
- 5,600,000﷼ – 20,000,000﷼
- قیمت و مشخصات
-
بافر تانک الکتروفورز
- 600,000﷼ – 2,000,000﷼
- قیمت و مشخصات
-
real time pcr
- 580,000,000﷼ – 1,230,000,000﷼
- قیمت و مشخصات
-
دستگاه ترموسایکلر و PCR
- 72,000,000﷼ – 325,000,000﷼
- قیمت و مشخصات
تاریخچه علم ژنتیک
علم زیست شناسی ، هرچند به صورت توصیفی از قدیمیترین علومی بوده که بشر به آن توجه داشته است. اما از حدود یک قرن پیش این علم وارد مرحله جدیدی شد که بعدا آن را ژنتیک نامیدهاند و این امر انقلابی در علم زیست شناسی بوجود آورد.
در قرن هجدهم ، عدهای از پژوهشگران بر آن شدند که نحوه انتقال صفات ارثی را از نسلی به نسل دیگر بررسی کنند. ولی به دو دلیل مهم که یکی عدم انتخاب صفات مناسب و دیگری نداشتن اطلاعات کافی در زمینه ریاضیات بود، به نتیجهای نرسیدند. اولین کسی که توانست قوانین حاکم بر انتقال صفات ارثی را شناسایی کند،
کشیشی اتریشی به نام گریگور مندل بود که در سال 1865 این قوانین را که حاصل آزمایشاتش روی گیاه نخود فرنگی بود، ارائه کرد. اما متاسفانه جامعه علمی آن دوران به دیدگاهها و کشفیات او اهمیت چندانی نداد و نتایج کارهای مندل به دست فراموشی سپرده شد.
در سال 1900 میلادی کشف مجدد قوانین ارائه شده از سوی مندل ، توسط درویس ، شرماک و کورنز باعث شد که نظریات او مورد توجه و قبول قرار گرفته و مندل به عنوان پدر علم ژنتیک شناخته شود. در سال 1953 با کشف ساختمان جایگاه ژنها از سوی جیمز واتسون و فرانسیس کریک ،
رشتهای جدید در علم زیست شناسی بوجود آمد که زیست شناسی ملکولی نام گرفت .
با حدود گذشت یک قرن از کشفیات مندل در خلال سالهای 1971 و 1973 در رشته زیست شناسی ملکولی و ژنتیک که اولی به بررسی ساختمان و مکانیسم عمل ژنها و دومی به بررسی بیماریهای ژنتیک و پیدا کردن درمانی برای آنها میپرداخت ، ادغام شدند و رشتهای به نام مهندسی ژنتیک را بوجود آوردند که طی اندک زمانی توانست رشتههای مختلفی اعم از پزشکی ، صنعت و کشاورزی را تحتالشعاع خود قرار دهد.
مطالعه در رابطه با ژنتیک به صورت کاملا جدی تقریبا در دو قرن اخیر انجام می شود. در برررسی های ژنتیک این طور عنوان شده که، صفات مشخصی می توانند از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا کنند. و البته فاکتورهای مشخصی دلیل بر بروز این صفات در جانداران می باشند. خوشبختانه این طور پیش بینی شده است که بتوانیم با کمک علم ژنتیک تمام بیماری های مربوط به ژنتیک را در سال های اخیر درمان کنیم.
علم ژنتیک را می توان درسه دسته بررسی کرد:
ژنتیک مولکولی
در ژنتیک مولکولی به بررسی ماده ژنتیک می پردازند. در ژنتیک مولکولی با کمک دی ان ای می توانیم اطلاعات خوبی از ساختارهای مولکولی به دست آوریم.
ژنتیک کلاسیک
ژنتیک کلاسیک بیشتر به بررسی تئوری کروموزومی وراثت می پردازد. به این صورت که ژن ها را به صورت خطی بر روی کروموزوم فرض می کنند.
برای تعیین موقعیت نسبی در ژن ها می توانیم این کار را با کمک بررسی فراوانی هایی که ازآمیزش های خاصی ایجاد می گردند استفاده کنیم.
ژنتیک جمعیت
در این حیطه ازعلم ژنتیک بیشتر به بررسی تغییرات در فراوانی ژن ها می پردازند. البته باید گفت به دلیل پیشرفت های وسیعی که در این زمینه شده است تقریبا مرز بسیار مشخصی برای تفکیک این سه حوزه وجود ندارد.
به این معنی که با کمک ژنتیک مولکولی هم می توان در رابطه با سختار و همچنین عملکرد کروموزوم ها به اطلاعاتی دست یافت. و هم چنین می تواند به نوبه خود کمک شایانی در رابطه با فهمیدن در رابطه با یک انتخاب طبیعی داشته باشد. دستگاههای متفاوتی در علم مولکولار بیولوژی و ژنتیک مورد استفاده قرار میگیرند، از جمله:
دستگاه ترموسایکلر یا pcr، تانک الکتروفورز، ژل داک، ستونهای تخلیص، الایزا ریدر،الایزا واشر و …
در ادامه هریک از این دستگاهها به طور مجزا توضیح داده شده و قیمت و مشخصات هریک بیان میشوند.
برای اطلاع از قیمت انواع دستگاه های مولکولار بیولوژی و ژنتیک، به صفحه لیست قیمت تجهیزات آزمایشگاه هلدینگ KTG مراجعه نمایید.