جستجو کردن
Close this search box.
خانه » دستگاه آزمایشگاهی » ژل داک و ترانس ایلومیناتور
دسته بندی محصولات
تجهیزات آزمایشگاه صنایع

ژل داک و ترانس ایلومیناتور

notice

برای مشاهده قیمت روی محصولات زیر کلیک کنید

لیست قیمت دستگاه ژل داک و ترانس ایلومیناتور

قیمت دستگاه ژل داک و ترانس ایلومیناتور از کمپانی های معتبر داخلی و خارجی رادر این صفحه ملاحظه می فرمایید.

معرفی دستگاه ژل داک و ترانس لومیناتور

در آزمایشگاه های زیست شناسی و ژنتیک لازم است تا روند انجام آزمایش بر روی مولکول ها را بررسی کنند. این کار با استفاده از دستگاه ژل داک یا ترانس ایلومیناتور انجام می شود که امکان مشاهده اسیدهای نوکلئیک و پروتئین ها را در ژل آگارز فراهم می کند. دستگاه ژل داک و ترانس ایلومیناتور در واقع یک عمل را به دو روش متفاوت انجام می دهند. این دو دستگاه از نظر کارایی و اجزای تشکیل دهنده با یکدیگر تفاوت می کنند بنابراین لازم است تا در هنگام خرید، ویژگی های مربوط به هر یک را در نظر بگیرید.

قیمت و خرید دستگاه ژل داک

دستگاه ژل داک چیست؟

از دستگاه ژل داک برای بررسی مولکول های DNA  و RNA استفاده می شود. این دستگاه به شیوه ای خاص اقدام به ثبت تصاویر این مولکول ها کرده و باعث می شود تا امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به آنها فراهم شود. دستگاه ژل داک را می توان بر اساس نوع تصویر برداری به انواع لومینسانس، لیزر، مالتی پلکس، فلورسانس و دستگاه رادیوگرافی تقسیم کرد. این دستگاه ها، فارغ از تفاوت هایی که با هم دارند، شامل بخش ساطع کننده امواج فرابنفش،‌ فیلترهای نوری برای حذف طول موج های مزاحم و سیستم تصویر برداری می شوند. یکی از چالش های کار با دستگاه ژل داک مربوط به استفاده این دستگاه از اشعه فرابنفش می شود. این موضوع باعث شده تا کاربران نیاز به رعایت نکات ایمنی مخصوصی در هنگام کار با دستگاه داشته باشند.

ژل داک (Gel Documentation) برای کاربردهای مختلفی از جمله بررسی بیان ژن­ ها و شناسایی جهش­ های ژنتیکی مورد استفاده قرار می ­گیرد. میل ­های ترکیبی آنتی بادی پلی کلونال و مونو کلونال، ژل و تصویر برداری از بلات، شمارش کلنی، ارزیابی ایمنی، آشکار سازی هم زمان پروتئینی، الکتروفورز دو بعد، تعیین کمیت پروتئین و تعیین ویژگی تغییر بعد از طریق ترجمه نیز  از کاربردهای این دستگاه هستند. طیف گسترده ­ای از سیستم­ های تصویربرداری را برای تشخیص، کمی سازی و تجزیه و تحلیل پروتئین ­ها و اسیدهای نوکلئیک در ژل­ ها و غشا ها ارائه می­ دهد. سیستم­ های تصویربرداری ژل را می ­توان با تمام حالت ­های معمول رنگ آمیزی پروتئین و اسید نوکلئیک و برچسب گذاری (رنگ سنجی، فلورسنت، شیمی لومینسانس و رادیوایزوتوپی) برای شناسایی و تجزیه و تحلیل داده­ های خودکار به کار برد.

برای بررسی پروتئین روی ژل ­ها ، می­ توان به وسیله ­ باندهای آغشته به لکه آبی یا نقره­ای Coomassie پروتئین روی ژل را به راحتی مشاهده کرد. اکثر دستگاه ­های ژل داک به فناوری منحصر به فرد تصویربرداری بدون لکه نیز مجهز هستند که امکان مشاهده­ ی سریع پروتئین­ ها روی ژل­ ها و لکه­ ها را بدون ایجاد لکه و لکه گیری فراهم می­کند.(برای این کار محلول­های آکریل آمید Fast Cast مورد نیاز است).

ژل داک چیست؟

اجزاء دستگاه ژل داک

یک ژل داک، به عنوان یک سیستم مستند سازی ژل، به تجهیزات گسترده ای که در آزمایشگاه های بیولوژی مولکولی برای تصویربرداری و اسناد از اسید نوکلئیک و پروتئین معلق در ژل های پلی آکریل آمید یا آگارز استفاده می‌شود ، اشاره دارد. این ژل‌ها معمولاً با اتییدیم بروماید یا سایر رنگ‌های اسید نوکلئیک مانند GelGreen رنگ می‌شوند.

اجزاء دستگاه ژل داک عبارتند از:

  • نور مرئی یا LED، فروسرخ و یا فرا بنفش با طول موج‌های مناسب
  • فیلترهای نوری مناسب
  • اتاق تاریک
  • هود برای حفظ سلامت کاربران
  • سیستم تصویربرداری قوی و دوربین
  • صفحه نمایش
  • ترانس ایلومیناتور جهت مشاهده مستقیم قطعات DNA.

ترانس لومیناتور چیست؟

در آزمایشگاه های زیست شناسی وقتی DNA و RNA را توسط ژل الکتروفورز جداسازی می کنند، لازم است تا باندهای جدا شده در ژل را تحت مشاهده و بررسی قرار دهند. یکی از راه های انجام این بررسی استفاده از دستگاه ترانس ایلومیناتور است که امکان مشاهده مولکول ها را با استفاده از برانگیختگی رنگ فلورسنت متصل به آنها ایجاد می کند. دستگاه ترانس ایلومیناتور و ژل داک دستگاه هایی مشابه با یکدیگر از نظر بررسی مولکول ها هستند. تفاوت این دو دستگاه مربوط به عملکرد و نحوه نمایش مولکول ها می شود. به این معنی که در ژل داک از نور UV و در ایلومیناتور از نور مرئی جهت آشکارسازی مولکول ها استفاده می کنند. تفاوت بعدی مربوط به امکانات بیشتری است که در دستگاه ژل داک نسبت به ایلومیناتور وجود دارد. ترانس ایلومیناتور به طور کلی دستگاهی ساده تر و روشی ارزان تر برای بررسی مولکول ها محسوب می شود.

با استفاده از دستگاه ترانس ایلومیناتور می توان به شیوه ای آسان تر نسبت به بررسی مولکول های DNA  و RNA اقدام کرد. این دستگاه در واقع مشکلات مربوط به دستگاه ژل داک مانند استفاده از امواج فرابنفش و سرطان زا بودن اتیدیوم برماید را بر طرف کرده است. در دستگاه های ترانس ایلومیناتور جدید تلاش شده تا از منابع نور با طول موج های مرئی  استفاده شود. این طول موج سالم بوده و مشکل جهش زایی نورهای فرابنفش را ایجاد نمی کند. به طور کلی می توان ترانس ایلومیناتور را از نظر منبع نور به سه دسته ترانس های دارای نور آبی، ترانس های دارای نور فرا بنفش و ترانس های دو کاره مجهز به هر دو نور آبی و فرابنفش تقسیم کرد.

توجه کنید که برخی از مدل های ترانس ایلومیناتور امکان قرار گیری در ژل داک را به عنوان قسمت تکمیل کننده دستگاه دارند. از این مدل ترانس می توان به عنوان منبع تولید امواج در ژل داک استفاده کرد.

لطفا برای مشاهده صفحه لیست قیمت تجهیزات آزمایشگاهی روی لینک کلیک نمایید.

ترانس ایلومیناتور

اجزای تشکیل دهنده ترانس ایلومیناتور

ایلومیناتورها، به رغم تفاوت هایی که در عملکرد با یکدیگر دارند، از اجزای مشخصی تشکیل شده اند. به عنوان مثال تمام ایلومیناتور ها دارای صفحه رویی جهت قرار گیری ژل الکتروفورز هستند.

دیگر اجزای این دستگاه شامل:

  • منابع تولید کننده نور دستگاه
  • فیلترهای نور
  •  بدنه دستگاه

لطفا برای مشاهده صفحه لیست قیمت تجهیزات آزمایشگاهی روی لینک کلیک نمایید.

انواع ترانس های ایلومیناتور از نظر منبع نوری

منابع نور بکار رفته در مدل های مختلف دستگاه ایلومیناتور شامل یکی از موارد زیر می شود.

  • ترانس ایلومیناتور با منبع نور UV
  • ترانس ایلومیناتور با منبع نور مرئي آبی
  • ترانس ایلومیناتور با هر دو منبع نور UV و نور مرئی آبی

علاوه بر منبع نور، دیگر تفاوت های موجود در مدل های مختلف این دستگاه مربوط به نوع فیلتر های بکار رفته از نظر ابعاد و تعداد طول موج های عبوری برای نمایش مولکول ها می شود.

ترانس ایلومیناتور

نحوه کار با دستگاه ایلومیناتور

برای کار با دستگاه ایلومیناتور کافی است تا ژل الکتروفورز تهیه شده را بر روی صفحه دستگاه قرار داده و سپس کلید روشن کردن را فشار دهید. در این مرحله دستگاه با استفاده از منبع نور و فیلترهای مشخص، نمونه را آشکار سازی می کند. پس از مشاهده نتایج باید هر چه سریعتر دستگاه را خاموش کرد و سطح رویی آن را با استفاده از الکل و آب مقطر مورد نظافت قرار داد.

نکات مهم در هنگام کار با ترانس ایلومیناتور

در هنگام کار با دستگاه ایلومیناتور توجه کنید که دستگاه را تا حداکثر 10 دقیقه بیشتر روشن نگذارید چرا که عملکرد بیشتر دستگاه باعث داغ شدن بیش از حد و کاهش عمر آن می شود. توجه کنید که صفحه رویی دستگاه، که ژل الکتروفورز قرار می گیرد، جزء بخش های حساس ایلومیناتور به شمار می رود. بنابراین مواظب ایجاد خش و سوراخ در این قسمت باشید و از وسایل مناسب جهت تمیز کردن آن استفاده کنید. نکته بعدی مربط به کار با ترانس ایلومیناتورهای با منبع نور UV می باشد. نور فرابنفش می تواند برای کاربر دستگاه و حتی نمونه مورد آزمایش مضر باشد. بنابراین تصویر برداری را سریع انجام داده و نکات ایمنی کار با دستگاه را رعایت کنید.

شرکت کیمیا طب گستر ارائه دهنده ی انواع دستگاه های مورد نیاز آزمایشگاه ها و صنایع دیگر می باشد. گروه هلدینگ KTG با هدف تضمین کیفی و رضایتمندی مشتریان، کالاهای مورد درخواست را از کمپانی های معتبر داخلی و همچنین کشور های اروپایی، آمریکایی و آسیایی بر اساس استاندارد مورد تایید و کیفیت بالا ، تهیه و ارائه می دهد.

قیمت ژل داک و ترانس ایلومیناتور

دستگاه ژل داک و ترانس ایلومیناتورهای موجود در ایران شامل محصولات شرکت های مختلف خارجی و داخلی می شوند. در مورد این دستگاه ها برند های تولید داخل توانسته اند محصولات بسیار مناسبی تولید کنند که از نظر کارامدی با برندهای معتبر خارجی رقابت می کند. این دستگاه ها از نظر قیمت در بازه های پایین تری نسبت به نمونه های خارجی قرار دارند و می توانند گزینه مقرون به صرفه تری برای استفاده در اکثر آزمایشگاه ها باشند.

فروش دستگاه ژل داک

نکات مهم در هنگام کار با ترانس ایلومیناتور

در هنگام کار با دستگاه ایلومیناتور توجه کنید که دستگاه را تا حداکثر 10 دقیقه بیشتر روشن نگذارید چرا که عملکرد بیشتر دستگاه باعث داغ شدن بیش از حد و کاهش عمر آن می شود. توجه کنید که صفحه رویی دستگاه، که ژل الکتروفورز قرار می گیرد، جزء بخش های حساس ایلومیناتور به شمار می رود. بنابراین مواظب ایجاد خش و سوراخ در این قسمت باشید و از وسایل مناسب جهت تمیز کردن آن استفاده کنید. نکته بعدی مربط به کار با ترانس ایلومیناتورهای با منبع نور UV می باشد. نور فرابنفش می تواند برای کاربر دستگاه و حتی نمونه مورد آزمایش مضر باشد. بنابراین تصویر برداری را سریع انجام داده و نکات ایمنی کار با دستگاه را رعایت کنید.

ژل داک و ترانس ایلومیناتور چیست؟

ژل داک و ترانس ایلومیناتور، برای مستند سازی و تصویربرداری از ژل استفاده می‌شود. برای مشاهده ژل های الکتروفورز شده با اشعه UV از دستگاه ژل داک (Gel Documentation) استفاده می شود. ژل داک یک محفظه عایق به نور است که مواد الکتروفورز شده که با مواد حساس به فلوئورسنت رنگ آمیزی شده اند، داخل آن قرار گرفته و توسط نور UV بررسی می شوند.

دستگاه ژل داک (Gel Documentation) نور را در محدوده UV و یا مرئی به ژل می تاباند و مواد حساس به فلوئورسنت که به DNA یا پروتئین چسبیده اند، باند های تشکیل شده را نشان می دهند. اینکه نور تابانده شده UV باشد و یا مرئی بستگی دارد از چه نوع ماده فلوئورسانتی استفاده شده است و همچنین نوع ماده فلوئورسانت مورد استفاده را نمونه و نوع ژل مشخص می کند. این که نمونه DNA باشد یا پروتئین و یا نوع ژل آگارز باشد یا آکریل آمید می تواند در نوع فلوئورسانت استفاده شده دخیل باشد. عموما دستگاه های ژل داک (Gel Documentation) به یک سیستم کامپیوتر (مانیتور) و دوربین عکاسی نیز متصل بوده و نتایج را در مانیتور نشان داده و با دوربین می توان آن ها را ثبت کرد. روند کار دستگاه به این شکل است که، به عنوان مثال در نمونه DNA و در ژل آگارز از اتیدیوم بروماید (EB) به عنوان یک ماده فلوئورسانت استفاده می شود،

دستگاه ژل داک (Gel Documentation) با تاباندن نور UV به ژل الکترون های اتم های EB را تهییج کرده و موجب باز نشر نوری در طول موج بلند تر و طبیعتا محدوده مرئی تولید می کند و باند های تشکیل شده در ژل به رنگ سبز دیده می شوند. از دیگر ترکیبات فلوئورسنت معروف می توان به سایبر گرین (SYBR Green) اشاره کرد. امروزه دستگاه های ژل داک به سیستم های حرارتی نیز مجهز بوده و با حساسیت و دقت بالاتری محل قرارگیری باند ها را مشخص می کنند.