جستجو کردن
Close this search box.

غنی سازی آرد با آهن

غنی سازی آرد با آهن

غنی سازی آرد با آهن :

غنی سازی آرد با آهن جهت سلول های بدن برای رشد، و انجام اعمال حیاتی، مورد نیاز بدن میباشد. ترمیم بافت هایی که پیوسته در حال فرسایش وبازسازی هستند،نیاز به مواد مغذی دارند  .دسته ای از مواد مغذی که مقادیر اندک و ناچیزی از آن ها برای اعمال حیاتی بدن مورد نیازاست، ریز مغذی ها نام دارند.

در غیاب ریز مغذی ها ,سلول های بدن انسان نمی توانند به طور طبیعی فعالیت کرده و در طولانی مدت نشانه های کمبود این مواد مغذی پس از تخلیه شدن ذخائر آن در بدن نمایان می شود. برخی از این مواد مغذی دارای نقش های بسیار حــیاتی در بدن هستند و کمبود آنها مشکلات جدی و جبران ناپذیری را ایجاد می کند و در برخی موارد حتی به مرگ منتهی می شود. از این میان کمبود آهن از شایعترین کمبودهای تغذیه ای در جهان است.

آهن برای خون سازی از طریق تولید هموگلوبین گلبول های قرمز که نقش آن انتقال اکسیژن از شش ها به بافت هاست ضروری است. جذب آهن دربدن به عوامل بسیاری، به ویژه ترکیب رژیم غذایی و عوامل فیزیولوژیکی بدن فرد بستگی دارد. ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می شود. در عوض بعضی از عوامل دیگر موجود درغذاها مانع از جذب آهن می شوند یا جذب آهن را کاهش می دهند. فیتات که در سبوس گندم وجود دارد از مهمترین این عوامل است.

که طی تخمیر و ورآمدن خمیر در اثر فعالیت آنزیم فیتازتبدیل به اسید فیتیک می شود. استفاده از جوش شیرین در نان،تخمیر را دچار اختلال می کند. بنابراین جوش شیرین از جمله ترکیباتی است که به طور غیر مستقیم جذب آهن را مختل می کند.

عوارض ناشی از کم خونی فقر آهن:

عوارض ناشی از کمبود آهن شامل کاهش ضریب هوشی،کم شدن کارایی،تغییر رفتار، بی حوصلگی،کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری ها،خستگی زودرس وضعف جسمانی و مهمتر از همه کم خونی است. کم خونی فقر آهن شایعترین نوع کم خونی در جهان بوده وعمده ترین علت آن کمبود آهن است و می تواند عواقب زیر را در پی داشته باشد.

1 – افزایش خطر مرگ و میر مادران

2 – وقفه رشد و مرگ و میر جنین

3 – کاهش سرعت رشد کودکان

4 – اختلال رشد و نقص تکامل جسمی در کودکان

5 – کاهش فعالیت بدنی، تمرکز ذهنی و بهره وری در تمامی گروه های سنی.

شیوع کم خونی در جهان:

کمبود آهن شایعترین کمبود تغذیه ای درجهان است. مطابق آمارهای ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت(WHO)هم اکنون بیش از سه میلیارد نفر در دنیا مبتلا به کم خونی هستند. بیشتر از 75 درصد این مبتلایان علائم فقر آهن و کاهش ذخایر آهن بدن را نیز نشان می دهند.

روش های پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ریز مغذی ها:

راهکارهای اصلی مقابله با کمبود ریزمغذی ها عبارتند از:

– اصلاح عادات و الگوهای غذایی

– مکمل یاری

– غنی سازی و ارتقاء سطح بهداشت عمومی.

توصیه سازمان های بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت، به کارگیری هم زمان راهکارهای فوق با توجه به شرایط و امکانات موجود است. درکشور ما به دلیل شیوع کمبود برخی از ریزمغذی ها سال هاست که برنامه های کنترل و پیشگیری ازاختلالات ناشی از کمبود آن ها در دست اجرا است و غنی سازی نمک با ید از سال 1368 از جمله تجربه های موفق در این زمینه است.

اجرای برنامه های متنوع آموزش تغذیه برای گروه های سنی مختلف و علی الخصوص گروه های در معرض خطــر، توزیع میلیون ها قرص و شربت حاوی املاح نظیر آهن و ویتامین های A و D به عنوان مکمل به مادران باردار و کودکان و همچنین تلاش مستمر در کنترل بیماری های عفونی و انگلی توانسته است تا حدودی مانع از توسعه کمبود این ریزمغذی ها در کشور شود اما مطالعات و تجارب گسترده کشورهای مختلف نشان داده است که غنی سازی مواد غذایی با انواع ریزمغذی ها به عنوان یک راهکار عمده، برای پیشگیری از کمبود ریزمغذی ها در دراز مدت و به طور پایدار است.

 

 

چرا آرد غنی می شود؟

در کشور ما نان غذای اصلی و عمده به شمار میرود. براساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی که در سال1381-1379 توسط انستیتو تحقیقات تغذیه انجام شده، متوسط مصرف روزانه نان در حدود 320 گرم است.

بنابراین نان یک حامل مناسب برای غنی سازی با آهن و سایر ریزمغذی ها در کشور محسوب می شود. مواد مغذی مورد نظر مثل آهن و اسید فولیک به آردهای خبازی اضافه می شود.

دلایل غنی سازی آرد با ریزمغذی ها از جمله آهن و اسید فولیک به شرح زیر است.

1 – تولید آرد غنی شده به صورت متمرکز انجام می شود.

2 – تکنولوژی غنی سازی آرد آسان و کم هزینه است.

3 – درصد بالایی از جمعیت آن را مصرف می کنند.

4 – مصرف آن منظم و در مقادیر نسبتاٌ ثابت است.

5 – پس از غنی سازی هیچ تغییری در طعم ، رنگ و مزه نان ایجاد نمی شود.

6 -با توجه به متوسط مصرف نان درکشور،مقادیری از آهن و اسیدفولیک که به آن اضافه می شود

موجب خطر اضافه مصرف و احتمال مسمومیت ناشی از دریافت زیاد آهن و اسید فولیک نمی شود.

دلیل اضافه کردن اسید فولیک به آرد:

افزودن اسید فولیک به آرد از بروز نقایص مادر زادی لوله عصبی جلوگیری می کند. در کشورهاییکه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک انجام شده است، شیوع نقایص مادرزادی لوله عصبی به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.

افزودن اسید فولیک به آرد همچنین در پیشگیری از شیوع بیماری های قلب و عروق موثر است. کمبود اسید فولیک عوارض دیگری را نیز در پی دارد که از آن جمله می توان به کم خونی ماکروسیستیک، عوارض گوارشی مثل سوزش معده، اسهال و یبوست، اختلال در سیستم ایمنی و عفونت های مکرر، اختلالات سیستم عصبی از جمله سستی، ضعف،گیجی و افسردگی، سکته مغزی، ترومبوز وریدهای عمقی و آمبولی اشاره کرد.

برنامه غنی سازی آرد درکشور:

نظر به شیوع بالای کمبود آهن و کم خونی در مناطق مختلف کشور براساس نتایج بررسی ملی تعیین وضعیت ریزمغذی ها، لزوم توسعه این برنامه به سایر استان ها و اجرای برنامه کشوری غنی سازی آرد بیشتر احساس می شود.

در این زمینه اقداماتی توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه انجام شده و هزینه های لازم برای آغاز برنامه محاسبه شده است. خوشبختانه پس از ارائه توجیهات برنامه و هزینه اندک آن نسبت به منافع بسیار حاصل از اجرای برنامه، وزارت بازرگانی تمامی هزینه های مرتبط را متقبل شد و مقرر شد تا از سال 71 تمامی آردها خبازی استان ها غنی شود.

در عین حال، تدوین برنامه ملی غنی سازی موادغذایی با تاکید بر غنی سازی آرد با آهن و سایر ریزمغذی ها با کمـک ســازمان های بـیـن المللی در دفتر بهبود تغذیه جامعه در دست اجراست. با تدوین این برنامه، غنی سازی آرد کشور به تدریج و با توجه به امکانات موجود به طور سراسری اجرا خواهد شد. دفتر بهبود تغذیه درحال مطالعه روی ترکیب جدیدی از پرمیکس است که علاوه بر آهن و اسید فولیک سایر ویتامین هامانند ویتامین های گروهB،ویتامین A و نیز روی را شامل می شود.

در ادامه:

شرکت کیمیا طب گستر ارائه دهنده ی انواع دستگاه های مورد نیاز صنایع و آزمایشگاه های تشخیص طبی می باشد. گروهKTG با هدف تضمین رضایتمندی مشتریان،کالاهای مورد درخواست را از کمپانی های معتبر داخلی و همچنین کشور های اروپایی،آمریکایی و آسیایی بر اساس استاندارد مورد تایید و کیفیت بالا،تهیه و ارائه می دهد.

لیست تمامی محصولات در سایت شرکت کیمیا طب گستر قرار داده شده است و برای ورود به صفحه هریک از محصولات بر روی آن کلمه کلیک کرده تا وارد صفحه محصول مورد نظر با مشخصات فنی دستگاه مورد نیاز شوید. به علاوه تعمیر و کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی خود را به متخصصین و کارشناسان ما بسپارید.

همه ی محصولات دارای یک سال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش می باشند.

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

Admin
Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + ده =

021-44276021-5

مشاوره فنی و خرید

آخرین مقالات منتشر شده

ما را شبکه های اجتماعی دنبال کنید

یون متر چیست؟ کاربرد - قیمت و خرید
مقالات
sobhani

یون متر چیست؟

یون متر چیست؟ یون‌سنج یک ابزار تحلیل الکتروشیمیایی است که برای اندازه‌گیری غلظت یون‌ها در محلول به کار می‌رود. این دستگاه قادر به اندازه‌گیری H+

ادامه مطلب »
سانتریفیوژ خون چیست
مقالات
sobhani

سانتریفیوژ خون چیست؟

سانتریفیوژها برای مجموعه‌ای از کاربردهای علمی، صنعتی و بالینی از جمله جداسازی نمونه‌های خون استفاده می‌شوند. این فرآیند به طور رایج برای تفکیک اجزای مختلف

ادامه مطلب »